/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +4
    ikinci dünya Savaşında Alman Hava Kuvvetlerinde Savaşmış, Savaşın En Başarılı Pilotlarından.

    7 aralık 1920 Doğumludur. 1941'de av filosu JG 54'e atanarak Savaşa dahil olmuştur. 1944'e kadar bu filonun çeşitli birimlerinde görev almış, Doğu Cephesinde çarpışmıştır. Eylül 1944'te kendi adına kurulan Kommando Nowotny Filosunun başına geçmiş ve o Tarihe kadar kulanmış olduğu Me 109'lardan Me 262'lere terfi etmiştir. 8 Kasım 1944\'te henüz tam olarak kesinlik kazanmayan bir sebeple uçağı düşmüş ve hayatını kaybetmiştir. Bu Tarihe kadar toplam 442 sortide; 255'i Doğu, 3'ü Batı Cephesinde toplam 258 Hava Zaferine imza atmıştır.
    2. Dünya savaşının ünlü alman av pilotu. Luftwaffe'ye katıldığı 1939 Tarihi ile 1944 yılları arasında 258 hava zaferi kazanarak savaşın "Ace" leri arasında kendine haklı bir yer edinmiştir. Walter "nowi" Nowotny'nin genellikle doğu cephesinde bulunmasından ve zaferlerinin çoğunun Rus Uçakları olmasından dolayı kendisine burun kıvıranlar bulunmaktaysa da, Zafer Hanesinde yazan "258" rakamı kapı gibi orada bulunmaktadır.

    Ölümü ise, son olarak uçtuğu me-262 ile tek motoru çalışmaz halde iniş yapmaya çalışırken P-51\'ler mustang tarafından vurulması sonucu gerçekleşmiştir. o sırada Avcı uçakları komutanı olan Adolf galland bile kendisinin zorunlu iniş yapacağını öğrenince Havaalanına koşmuş, bu Eşsiz Pilotun vurulup düşmesini çaresiz gözlerle izlemiştir.
    (bkz: )Adolf Galland
    (bkz: )Hans Joachim Marseille
    (bkz: )Erich Hartmann
    (bkz: )Gerhard Barkhorn
    ···
   tümünü göster