/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +10 -2
    Son günlerde artan tecavüz vakalarından dolayı neredeyse her yerde idam isteyenleri görüyorum. idam bir nefret ürünüdür ve size yanlış olduğunu maddeler halinde anlatayım

    1-Etik değildir, evet belki bu bir çoğunuzun umrunda değil ama olmalı çünkü birilerini öldürenleri öldürürsek onlardan farkımız kalmaz. Cinayet ve tecavüz bir insanlık suçudur evet ama önce biz insan olmazsak bunun bi önemi kalmaz.

    2-Suç kimde? Eğer biri idam edilirse bunun suçlusu siz, yine suçsuz biri idam edilirse suçlusu yine siz olursunuz. idam kararını mahkeme veriyor diye vicdanınızı rahat tutamazsınız çünkü zamanında idam isteyen sizler yüzünden bir cinayet daha işlendi ve bu toplu cinayette sizin de payınız var.

    3-Mahkemelerimizin demokratikliği tartışılır, bunu biliyorsunuz. Yanlış verilen idam kararları için bunu geri alma şansınız yok.

    4-Düşündüğünüz gibi caydırıcı değildir. Suçlular "işin sonunda ölüm var bu suçu yapmamalıyım" diye düşünmezler çünkü suçlular zaten dipte ve moral olarak çökmüş insanlardır,her insan gibi pişmanlık duygusuna sahip oldukları için bu onlar için bir ödüldür. Hayatlarının sonuna kadar pişman olmak yerine ölmeyi tercih edecek suçlular azınlık değildir.

    5-Çağımızın idam yöntemleri uyuşturucu iğne gibi işlemlerle kurban bayıltılarak yapılıyor. Suçlu acı çekmeyecek ki bu kısasa kısasınıza da ters.
    ···
   tümünü göster