/i/Tespit

  1. 26.
    +2
    Supersport'ta ilk şampiyonluğunu alırken ben oradaydım. Ingiltere'de Donington pistinde, piste dev Turk bayrakla millet kostu. Guzel bir gundu.

    Adamin kendi parası var, karisi yabancı ve boyle bir hakki var. Yani herkes aynisi yapar. Burda Kenan ne yapmalı? Mecliste OTV'nin kaldirilmasi icin caba sarf etmesi lazim ozaman hakkini veririm. En azından OTV'nin motor hacmi degil, motor ne kadar karbon salıyor ona bakılması lazim. Mesela ozaman elektrik ve hibrit arabalara 0 vergi olur. Siyasetle alakası olmayabilir ama boyle konularda one çıksa ozaman isterse meclise F-35'le insin.

    Tabii yapmayacak.
    ···
    1. 1.
      0
      Karbon salmasıyla ÖTV ne alaka amk malı.
      ···
      1. 1.
        0
        OTV motor hacmiyle ne alaka ozaman? niye 1600cc 140% ama 2000cc 180% OTV.

        zütünle okursan böyle olur. Sen dersen bu arabanın motoru 118g/km karbon salıyor ona gore OTV ayarlanır. Yani havayı daha cok kirleten arabalar daha pahalı olur. Motor hacmi onemli degil artik, onemli olan o motorun ne kadar havayı kirletigi.
        ···
      2. 2.
        0
        Yarram her şeyin belli bir kuralları var. Kargoda malın hacmi ve ağırlığıyla senden alınan para ne alakaysa motor hacmi de o alaka. Motor hacmine göre araca ödediğin para değişiyordur belki ne bilim. Mesele ne kadar karbon salıp, çevreye verdiği zarar değil yani.

        zütünle okumak ne alaka aptal huur evladı. Karbon salınımıyla ÖTV ne alaka salak mısın aq. Ulan gerizekâlı devlet havanın kirlenmesine göre ÖTV belirlemez. Adamların gibinde mi sanıyorsun havanın kirlenmesini. Az ötede yaşa amk.
        ···
    2. 2.
      0
      Haklosın panpa
      ···
   tümünü göster