/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +56 -3
    Yav salak salak konuşma amk. Sen bir insana istediğin kadar bir şeyin kötü olduğunu öğret, durum anında hislerine göre hareket edecektir. Bak ben kavgadan en çok kaçan kişilerden biriyimdir ben bile laf atıldığında sen hayırdır birader çekebilen biriyim. Bu adrenalinle ilgili bir durum. Zaten kimse "Kavga çok kötü bir şeydir, asla kavga etme." diye aşılamaz oğluna. "Kavga en son çaredir." diye aşılar. Yani konuşarak uzlaşma sağlanamadığında kavga başvurulacak en son çaredir. Ayrıca sevgiline laf atılınca ne oluyor amk sen onu kaldırabiliyorsan kavga etmemek en iyisidir. Ben kaldıramam, gider dalarım orası ayrı. Ama adamın belinde çakı falan varsa kim vurduya gidersin, değer mi değmez. O yüzden salak salak laf atılınca kavga etmek yerine önüne bakmak daha iyidir. Kavga edip, laf atılınca karşı koymayı adamlık saymayın. Asıl efendi olabilmektir adamlık. Adam laf atarsa uyarırsın, olur biter. Olması gereken budur ama kavga eden eder birader ben karışmam, ben de ederim. Ayrıca duyarsız bir yıkık olmak ne alaka yarram.
    ···
    1. 1.
      +11
      Hay ağzına sağlık. Son yıllarda ülke böyle mafya bozuntusu ergenlerle doldu. Kavga etmek hiç huyum değildir ama geçenlerde iki tanesini pataklamak zorunda kaldım. Aklıma geldikçe sinir oluyorum ülkenin durumuna.
      ···
    2. 2.
      +1
      Valla millet gavat muamelesi yapar diye bekliyordum. Eyvallah pmp. :P
      ···
    3. 3.
      0
      Lan olun siz davar mısınız ? Bahsettiğim şey tabi illa kavga etsin diye değil kavga etsede arkasında olduğunu her zaman bilsin diye. Yarın bigun karına sövseler ne tak yiyeceksiniz.
      ···
    4. 4.
      +3
      SONUNDA iLK DEFA ADAM AKILLI BiRiNiN ENTRYSiNi GÖRDÜM AMINA KOYiM ÜLKEMiZ DE SENiN GiBiLER AZ KANKA
      ···
    5. 5.
      +1
      Olm angut musun yazdığın her şeyin cevabını verdim yukarda hâlâ gelip yorum yapıyorsun amk. Kavga etme olayı pgibolojiktir diyorum, senin verdiğin telkinle değişmez diyorum. Çocuğunun elinden bir şey alınınca illa kavga mı etmesi lazım amk. Elinden malını alana müdahale eder, geri almaya çalışır. Uzarsa zaten ortam kızışır, kavga eder. Zaten yazdım amk babalar çocuklarına kavga kötüdür diye aşılamaz, kavganın en son çare olduğunu aşılar. Doğrusu da budur. Lan zaten kavga son çaredir deyince arkasında durmuş oluyorsun. Direkt kavgaya girmeyip, uzlaşmaya çalışıyorsun. Tutmazsa kavga ediyorsun. Zaten o durumda "Aa babam bana kavga kötüdür diye öğretmişti ben kavga etmiyim len mq." demez kimse. Çünkü bunlar anlık gelişen şeyler. Bir de duyarsız bir yıkık olmasın falan demişsin. Reelde sevgiliye, anaya, bacıya atılan lafa herkes içerler zaten. Tepki vermeyip, kavga etmemek duyarsızlık değildir. Olay büyümesin diye önüne bakmaktır. Ayrıca saçmalama amk kimse durup dururken gelip de başkasının karısına laf atmaz. Bir durum olur anca o zaman olur. Kendi hâlinde duran efendi birinin böyle bir şeyin başına gelme ihtimali de çok azdır yani. Diyelim ki başına öyle bir şey geldi adamdan lafını geri almasını istersin. Daha da ileri gitmiyorsa uğraşmamak gerekir. Bak olması gerekenden bahsediyorum, benim uygulayacağım yöntemden değil. Sonuçta Muz Cumhuriyeti'nde yaşamıyoruz, biz insanız. Konuşarak anlaşırız. Sen nasıl burda anana, bacına sövüldüğünde gülüp geçiyorsan reelde de bunu yapabilirsen üzerine gitmezsin diyorum işte. Ayrıca öyle her laf atanla da kavga edilmez. Adamda deli gücü vardır, haklıyken bir de üzerine dayak yersin. :D
      ···
    6. 6.
      0
      Eyvallah panpa. 39 şuku gelmiş lan mutlu oldum. :D
      ···
    7. 7.
      +1
      En doğru tespit
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster