/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +3
    Kadınla bir kafeye oturduk. Sohbet etmeye başladık.Ben Lehçe bilmediğimden dolayı kahveleri o söyledi. Kahvelerimizi yudumlarken tanışmaya başladık. ismi Özge ymiş.22 yaşında çalışmak için buraya gelmiş.O bana,ben ona sorular soruyorduk.Bir anda \"sen niye geldin buraya?\" Diye sordu. Biraz duraksadım,ona hikayemi anlatmayı istiyordum fakat birazda endişeliydim.Ya anlayışla karşılamazsa? Ya benle dalga geçerse? gibi sorular beynimin içinde dolaşıp duruyordu.
    Anlatmaya başladım, anlattım ona başıma gelen şeyleri...
    Biraz yüzü düştü. içinden keşke sormasaydım dediğini duyar gibiydim.Üzüntülü bir sesle \"üzgünüm, sormamalıydım\" dedi. Neşesi kaçmıştı öykümü duyunca. Bozuntuya vermeyerek konuşmamıza devam etmek için \"Sorun değil\" çıkabildi ağzımdan.
    Bir şey hatırlamış gibi yaptı ve kahveler için teşekkür etti.
    \"Dur\" diyebildim.\"Numaranı vermedin\" diyerek tebessüm ettim.Çantasından küçük not kağıtlarından birini çıkarıp siyah kalemiye numarasını yazdı. Ardından masaya koydu. Benimde hesabı isteyip kalkmam lazımdı. Lehçe bilmediğimden dolayı elimle havaya yazmış gibi yaptım. Türkiye` de öyleydi. Adam beni anlamadı ve yanıma geldi. Elimle 1 işareti yaptım. Ardından hemen telefonumu açıp google translate e girdim. Yapcak bir şey yoktu. Hesap lütfen yazıp translate ettim. Adam halime biraz güldü fakat belli etmemeye çalıştı. Ardından bir zarf getirdi. Zarfın içinde 20 Zloty yazıyordu. Para birimlerini bilmediğimden 20 Zloty nin kaç Türk Lirası ettiğine de Google amcadan baktım.25 Lira 52 kuruş ediyordu. içimden dedim hasgibtir. Zaten cepte 100 tl var 25 i 2 tane kahveye mi gidecek? Sıkıla sıkıla içine 25 lirayı koydum ve kahve için teşekkürler dedim. Tabi Türkçe bilmediklerinden anlamadılar.
    Havaalanının çıkışına doğru giderken Özge yi gördüm. Yanında bir adam vardı.Çok samimi davranıyorlardı birbirlerine. Elimden sadece yumruğumu sıkarak yanlarından geçmek oldu. Havaalanının dışına çıktım ve bir taksiye bindim. Alışkanlık olmuş heralde ağzımdan \"Selam abi kolay gelsin\" çıktı. Biraz kızardım, adam şaşkın şaşkın bana bakıyordu.Ve bir anda gülerek \"Aleyküm Selam kardeşim sağolasın\" dedi. Heyecanlandım.Özge den sonra bir Türk daha bulmuştum.

    -(_Devam Edecek_)-
    ···
    1. 1.
      0
      Aga hani günde bir part atsan böyle 3 senede falan biter
      ···
   tümünü göster