/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +5 -3
    Yanlisin var amk rusya hicbirzaman abdye zarar veremeyecektir amerika kitasina ulasmasi imkansiz amerikanin bel kemigi donanmasidir zaten bir savas aninda her devlet cikarlari icin ruslara degil abd ye guvenmek zorunda kalir ve istihbarat aginda amerikalilar tum dunyayi takip ediyorlar her yerde ordu ustleri var bu sayede usleri bulunan ulkeye rahatca girip cikabilir onlarda soz sahibi olabiliyorlar ayrica tum dunya abd teknolojisine muhtactir ambargoya cogu devlet dayanamaz hatta iran gibi uzak bir ulke bile bugun abdye muhtac
    ···
    1. 1.
      +5 -2
      Öncelikle diğer devletler Nato gibi bir ittifaktan dolayı olası bir savaş anında yalnızca ABD'ye değil Nato'ya güvenirler. istihbaratta da ABD elbette tüm dünyayı takip ediyor, gerek askeri uslerle veya teknolojiyle. ABD'ye muhtaç bir yığın ülke var ve bizler de bunlardan birisiyiz.

      Ama Rusya'nın istihbaratı kesinlikle tarihin en iyisidir. Ve yazımda da belirttiğim gibi, ekonomik istatistikler gelişmiş ülkelerin güçleri hakkında tam bilgi veremez. Bugün ekonomidr en iyi dediğimiz ABD, Çin'e olan borçlarını ödeyemiyor. Ödeyebilmek için de Çin'e %25 ithalat vergisi koyuyor. Yüzsüzlüğe bakar mısın?

      Benim devletlerin sıfatı olabilecek güçlü tanımım ve olması gereken güçlü tanımı şu olmalı: başka devletler üzerinde etkisi olabilen, tek sözüyle taşları yerinden oynatabilen. Güçlü devlet budur. ABD güçlü müdür, elbette. Ama Rusya ondan güçlüdür.
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      Akpar*ili olduğu nasıl belli alın burdan bu çomarı
      ···
    3. 3.
      0
      Par*ili nedir amk yaş max 12.5
      Ayrıca sokuk her akpli abd sempatizanı değildir tamam bende abd sempatizanıyım ama akpli olduğumdan değil
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster