1. 1.
    +1
    de'ler ne zaman ayrılır ne zaman ayrılmaz gibi çok basit dil kurallarını dahi kavramayı beceremeyecek kapasitedeki beyinsizler bu test sonucu intj çıkarsa, bilin ki kişiliklerini hayallerindeki bir vizyona göre idealize edip yalan cevaplar doldurmuş mallardır. Zaten özellikle 16personalities gibi işin biraz da pazarlama kısmındaki sitelerde duygusuz, sert bir robot gibi cevaplar vererek intj sonucunu almak fazlasıyla kolaydır.

    internet ortamında da sık gördüğünüz 10 intj'den 8'i bunlardandır.

    bunun dışında anlayacağınız üzere benim de mensubu olduğum kişilik türüdür. baş düşmanı da baş müttefiki de entj'dir. sensor tiplerle belki de en fazla sorun yaşayan türlerden biridir, büyük ölçüde dominant Ni sebebiyle.

    Ni-Te-Fi-Se ana bilişsel fonksiyonları dışında, Ne-Ti-Fe-Si gölge fonksiyonlarına sahiptir. Özellikle şüpheci Ne ve kritik Ti sayesinde genelden ayrılan, genele "garip" gelen yapıları vardır.

    Çoğu intj için, intj olduğunu öğrenmek hem "iyi la uzaylı değilmişim madem" hem de "hagibtir... 2% ne lan?" arası mutlu ve travmatik bir deneyimdir. Ki bu intj'nin genel "şu an güzel bir şey yaşıyorum fakat aslında bu güzel şeyin de her diğer güzel veya kötü şey gibi geçici, manasız ve özünde rassal olduğunun farkındayım. Şu an eğleniyor olabilirim fakat bu genel absürtlüğün farkında olmadığım anldıbına gelmez." duruşuyla da uyumludur.

    Ek olarak her şeye robot gibi cevap veren klagib hollywood anti-kahramanları falan da değillerdir. entelektüel grup (NT'ler) içinde kendi hislerinin en farkında olan kişilik türüdür (Bilişsel fonksiyon sıralamasında 3. gelen Fi - içe dönük duygu/prensipler). Konu empati kurmak olmadıkça duygu dünyasına en hakim NT'ler de intj'lerdir.

    super-human falan da değillerdir. yalnızca "mal gibi oturacağıma bir şey yapayım" deyip, buna "şu beyinsizlerden uzaklaşabilme lüksüm de olsun" katıp, buna uygun bir hedef bulur ve bunun için çalışırlar. zeki gözükmelerinin ana sebebi araştırıyor ve iş bitiriyor olmalarıdır.

    örneğin iq test istatistiklerinde ortalamada intj'lerden yukarıda olan intp'lerle tanıştığınızda çoğunlukla "otistik mi acaba bu salak mıdır nedir?" diye düşünürsünüz. gerçek bir intj ile tanıştığınızda ise "anam o ne lan allah mısın hacı?!" olursunuz genelde.

    bu "takmama" havalılığında ellerine ancak entj su dökebilirdi, çenesini üst üste 3dk kapalı tutabiliyor olsaydı. ama hayır. entj hep konuşur.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      benimle iletişme geçerseniz sevinirim
      ···
   tümünü göster