/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +39 -4
    Uçak biletinde yazılı adı Dan Cooper olan D. B. Cooper, 1971 yılında Portland-Seattle seferi yapan uçağı kaçırmış ve fidye olarak aldığı 200 bin dolarla uçaktan atlayarak kayıplara karışmıştır. Aynı zamanda tarihte hala yakalanamamış olan tek hava korsanıdır.

    Cooper sefer sırasında üzerimde bomba olduğunu idda eder. 200 bin dolar ve paraşüt vermezseniz üstümdeki bombayı patlatırım diyerek yolcuları rehin alır. Uçak Seattle\'a indirildikten sonra Cooper\'a 200 bin dolar verilir ve Cooper bunun karşılığında tüm yolcuları serbest bırakır . Ardından Cooper\'ın isteği üzerine Mekgiba\'ya gitmek için tekrar havalanan uçak, Columbia nehri\'nin üzerinden geçerken Cooper uçağın kargo bölümündeki kapıyı açarak paraşütle atlar ve 200 bin dolar ile ortadan kaybolur.

    Olayın ardından soruşturma başlatan FBI hiçbir ize ulaşamamış, olay faili meçhul olarak kalmıştır. Uçakta Cooper\'ın kravatının bulunmasına rağmen kravatın üzerinden hiçbir parmak izi çıkmamıştır.
    O tarihten beri gerçek kimliği dahi tespit edilemeyen Cooper, Kendisine verilen 200 bin dolarla kaçmayı başarmıştır. Hakkında bir çok teori üretilen Cooperla ilgili FBI soruşturması 45 sene boyunca devam etmesine rağmen Cooper\'dan geriye kalan tek şey onun kravatı, ve kabin ekibinin betimlemesiyle çizilmiş portresidir.

    Not:Yazının tamamı benim tarafımdan yazılmıştır. Hiçbir çalıntı yoktur.
    ···
   tümünü göster