/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +6
    dünya ticareti dolar yerine altın temelli bir para birimi ile döndüğünde abd biter. Öteki türlü savaşta barışta havada karada denizde abd hop hop hoplatır. 1'e 10 bile olsa hoplatır. Bugün dünya ticaretinde dolar hegemonyası da petrolün dolar ile satılmasının önüne geçilmesi ile olur. Irak denedi, Libya denedi biletini kestiler. Şimdi Çin, Rusya ile iran deniyor deneyecek. Bu sefer okyanus ötesinin huur çocukları ne yapacak, başarılı olacak mı o önemli. Orduların savaşma sırasına gelmeden kazanan taraf belli olur, umarım huur çocukları kaybeder ve kabul eder.
    ···
    1. 1.
      +1
      En değerli para birimi Kuveyt Dinarı ama o konu hakkında ne diyorsun panpa?
      ···
      1. 1.
        +1
        bana oy verin en değerli parayı TL yapayım ama bi 10 milyon açlıktan ölür.

        abd dışında herkes parasını dolara göre düzene çeker, En kaba haliyle düzen şu pampam
        mesela Türkiye'de piyasada ne kadar lira varsa bir o kadar daha basıp sürersek 1 $ = 9.6 TL olur. Türkiye diğer ülkelerden birşey alırken dolar verir. içerideki dolar azalır, 1 $ = 10 TL olur. Genel olarak ülkeler arası en çok petrol ticareti dönüyor, bu da dolar ile oluyor. Kim kazandı? abd ve petrolü satan. Geri dönelim Türkiye'nin bir dolar ihtiyacı doğdu değil mi? Tarım ürünlerini satıp karşılığında dolar alıp dengeleyecek. Kim kazandı? abd, Türkiye. Bu amın evlatları her halükarda kazanıyor, sadece kağıt basmaları yeterli. Doları kim basıyor? Fed- abd merkez bankası. Fed abd'nin bir kuruluşu değil yalnız. Özel kuruluş. Rockefeller falan varya birkaç ailenin ortak malı. Hiç köpek balığı belgeseli izledin mi, etrafında minik balıklar olur, artıkları yerler. Bu birkaç aile köpek balıkları, etrafındaki balıklar da abd vatandaşları.
        ···
      2. 2.
        +1
        Nasıl yapacaksın ve 10 milyon neden açlıktan ölüyor?

        Bu kısımda yazdıklarının konuyla ilgisini anlamadım pnp. xd
        ···
      3. 3.
        0
        taşağına dedim panpa o kadar insan ölür diye ama sordun teoride bir yöntemini söyleyeyim. Faizleri hunharca arttırırım, gel doları olan yabancı yatırımcı 1 yatır 2 olsun derim. 1 lirayı 10 dolar yaparım. Sonra çok zaman geçmeden yatırımcılar kaçar, elimizdeki doları da onlara vermiş oluruz. Bu sefer 1 dolar 100 lira olur. Mesela topkek 50 kuruş atıyorum. O topkekin kabını yapmak için ülke dışından dolar ile kimyasal alıyon, topkeki yapmak için dışarıdan yine bişeyler alıyon. Bunların 1 topkeke maliyeti dolar bazında aynı ama TL'de 30 kuruş ise 3 lira oluyor. Bunun taşıması var petrol fiyatı da arttı sonuçta, topkeki yapan şirketin yurtdışına borcu var dolar bazında kazancını dengede tutması gerek işçilere zam lazım geçinemiyorlar vs vs oluyor sana 1 topkek 5 lira. Kim alabilir? Hiçkimse almaz, şirket batar, çalışanları işsiz kalır vs vs. Ha topkeke rağbet olmaz Karamanın 2 liralık tadı olmayan kekine rağbet olur. Böyle böyle bir iki seneye de ağaç kabuğu kemiririz.
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +1
      bitcoin benzeri bir paraya çevirecekle sanal kredi yapacaklar onunda denemelerini yapıyolar şu an
      ···
      1. 1.
        +1
        Sen deyince şu 30 sene önceki dergi başlığı aklıma geldi.
        https://www.teknoekip.com...t/uploads/2017/11/3_3.jpg

        bitcoin blockchain hakkında yeterli bilgiye sahip değilim pampam ama haklısın. Bu amın feryatları bu yöntemle de bir yolunu bulup sömürmeye devam eder.
        ···
      2. 2.
        0
        aynen panpa
        ···
   tümünü göster