/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +3
    ben öyle her başlığa entry giren biri değilimdir. ama atatürkle ismet inönüyü aynı kefeye koyan sen düşüncesiz sözlük yazarının haddi bildirilmelidir.

    atatürkle ismet inönü silah arkadaşıdır. daha ötesi değildir. ismet inönünün askeri yeteneğinin arkasındaki kaynak atatürkün dehasıdır. çünkü geri planda savaşları kazanan odur ki eskişehir kütahya yenilgisinden sonra ipleri kendi eline almıştır. siyasette de atatürk fevzi çakmak'ı istiyordu ama fevzi çakmak asker kalmayı tercih etti. el mahkum inönü.

    atatürk siyasi bakımdan yetkin bir kişidir. yetkinliği okumasından, araştırmasında gelir. çağdaş dünya devletlerinin hukuk yapısını, siyasi işleyişini, toplum düzenini sürekli okumuş, incelemiş gerektiğinde uygulamıştır. türkiyeyi anayasadan milletin düşünce yapısına kadar çağdaş bir devlet haline getirmiştir.

    inönü ise siyasetten zerre anlamaz. o kadar anlamaz ki atatürk sürekli ekonomik atılım peşinde koşarken inönü aman paşam kendi tuzumuzda kavrulalım devletçi politikadan çıkmayalım demiştir. atatürk hatay, musul derken inönü kayseri mantısı malatya kayısısı demiştir. yani atatürk cesur politikalar güderken inönü ise korkakça bir politika gütmüştür.

    zaten 36'da kıçına tekme basılması da bu yüzdendir. atatürk yaşasaydı şu an inönüyü kimse bilmiyordu. çünkü o 2 senede adı gazetelerde bile geçmeyen birisiydi kendisi. halk unutmuştu bile onu. hatta inönü savaşları yerine şu an o bölgenin adıyla söylüyor olacaktık o savaşları. çünkü öyle bir unutulmuştu.

    şimdi sen hitler rusyaya girdi diye yatağından kalkıp pijamalarıyla göbek atan inönüyü, akademiden mezun olduktan sonra minberde ingiliz yanlısı sözlerle ingilizlere oyun oynayıp 9. ordu müfettişliğini kapan, akabinde anadoluya gidin halkı örgütleyen, sağlam bir direnişle tüm ülkeyi o dönem dünyayı yöneten avrupanın güçlü devletlerinden temizleyen, bitti denen devleti küllerinden yeniden doğuran, ekonomik, hukuki, askeri, sosyal alandaki yeniliklerle ülkenin gelişmişlik düzeyini arttıran atatürkü aynı kefeye koyarsan ayıp edersin. ayıp.
    ···
    1. 1.
      0
      Güzel yazmışsın pnp fakat bölgenin adı zaten inönü yani ismet inönü ile alakası yok
      ···
    2. 2.
      0
      o kadar yazmışsın emeğine sağlık . Ama okumazlar
      ···
   tümünü göster