/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +81 -82
    muafazakar bir ailede buyudum son 1,5 yıldır deistim bu maddeleri okuyunca hak vereceksiniz. Yokmu bi babayigit islami kanitliyacak?

    1)Hz muhammetin hz ayse isminde 9 yasinda esi olmasi ve islamda adet gormus her kizla rizasi oldugu taktirde evlebilebilmesi. (Sayet kuran 20 yasindan evvel evlenmek haram deseydi kim ne diyebilecektiki yaratici neden boyle birseye ehliyet vermis olabilir?)

    2)Hz muhammetin maria isimli cariyesinin olması ve islamda cariyeligin köleligin olması misal veriyorum mısır bizi isgal etse sizi babanizi oldurse kiz kardesinizi ve annenizi catir cutur gibebiliyorlar birbirlerine satabiliyorlar.

    3)Hz nuhun 900 yil yasamasi eski kavimlerin cok uzun yasamalari ve boylarinin kaliplarinin buyuk oldugu (peki fosilleri neden hic yok yada bilim eski insanlarin kısa ve kısa yasadiklarini idda ediyor?)

    4)Biologlarin /90 inin evrimi kabul etmesi neandartel ve birkac farkli irkta maymunumsu insan fosillerinin bulunmasi balinalarin yalanci ayaklari vs. evrim varsa hz adem ve havva olmaz. Eger evrimi kabul eden bir muslumansiniz \\\"kuranin bir kismini kabul edip bir kismini redmi ediyorsunuz onlara ne agir azap vardir ayeritinden dolayi munafiga dusuyorsunuz.

    5)Sumer gilgamis destani, tevrat,incil deki hikayelerin birbirine benzedigi ve hepsinin arap yarim adasinda ciktigi gercegi. Hz muhammetin tuccar oldugunu dusubdugumuzde bu kaynaklara kolay sekilde ulasabilecegi..

    6)islam cografyasinin geride kalmis olmasi iskandinav toplumlarinin /90 inin ateist olmasina karsin hicbir sekilde helak olmamalari bilimde ilerde olmalari

    7)Kiyametin kopcagi vakit gunes batidan dogacak deniliyor fakat dunya yuvarlak cin ve turkiyede gunes ayni anda dogmuyor yani kurana gore dunya düzAyni sekilde oruc ve namaz saatlerindeki buglar. sadece islamin arap yarim adasina geldigini gosterir.

    8)islam dininin cihat adi altinda isgal ehliyeti vermesi ve yukarda bahsettigim kolelik cariyelik kavramlari islamin baris dini olmadigini gayet gaddar bir din oldugunu, bu dinin yaratici tarafindan yapilamiyacagini gosterir

    9)islamin kadina dogru duzgun bir hak vermemesi misal turk ve viking dinlerinde kadina verilen ozgurlukler islamin dogru din olup olmadiginin suphelerini arttirir.

    10)...

    seklinde 10 larca madde yazabilirim aklima geldikce editlicem.

    EDiT: ENTRYLERi OKUYORUMDA ADAM ARASTiR FELAN DiYO. DAL yannan YAZDiGiM HER MADDE KURANi KERiMDEN VEYA iLMiHALDEN ALTiNTiDiR SEN ARASTiR DiNiNi BiLMEDEN SAVUNMAYA GECME. Ki SAVUNMALARiNiZ BiR COGUNUZUN COK SACMA ADAM iNANSAN NE KAYBETCEN DiYOR YARRAM KALBEN iNANMADiKTAN SONRA MUSLUMANMi OLABiLiYORSUN? KALBEN DESTEK DiLLEN TASTiKTiR.

    EDiT2: HZ MARiA CARiYEDiR NiKAHLi KARiSi DEGiLDiR HATTA BiR ERKEK COCUGU OLMUS KUCUK YASTA VEFAT ETMiSTiR.

    EDiT3: KENDi DiNiNi BiLMEYENLERLE KONUSUYORUM BURDA iNSANLARi ATEiZiME YADA DEiZiME YONETMEM BANA NE KAZANDiRACAK ? CiDDEN DEiST ATEiST iNSANLARi iCTEN iCE iMAN EDiP iSLERiNE GELMEDiGi iCiNMi NAMAZ FELAN KiLMADiGiNi DUSUNUYORSUNUZ ? SORULARiMA CEVAP VEREN BiR ENTY BiLE YOK HEPSiNi TEK TEK OKUYORUM. GENELi HAKARET VE GiT ARASTiR DEMEKTEN iBARET MUSLUMAN KARDES SEN GiT DiNiNi ARAŞTiR. DiNi TEMELiM BiR COGUNUZDAN SAGLAM OLDUGUNA iDDAYA GiRERiM EVET BU BiLGiLERi iLK DUYDUGUMDA SAGDAN SOLDAN DUYDUM FAKAT ARASTiRDiGiM iCiN BUNLARiN GERCEK OLDUGUNU OGRENiP REDDEDEBiLDiM. BUNLARi OKUYUNCA TOVBE HAŞA DiYiP SOVMEKTEN iLERi GiTMiYORSUNUZ. ARASTiRSANiZ ZATEN VAY AMK DOGRUYMUS DiYEBiLCEKSiNiZ.

    NOT:KiMSE YOK OLMAK iSTEMEZ AMA UZGUNUM BEYLER YOK OLUCAZ SANiRiM EGER YOK OLMUCAKSAKTA iSLAM DOGRU DEGiL DAHA iNSANCiL DiNLER VARKEN BUNU RAHATLiKLA SOYLUYEBiLiYORUM. BU ARADA HiCBiR ATEiST DEiST AGNOSTiK VS MUTLU DEGiLDiR. HEP DUSUNUR YA VARSA ? AMA KALBEN iNANAMADiGi iCiN iMAN ETMEZ
    ···
   tümünü göster