/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +44 -28
    @3 profilindeki adamın sağcı ve milliyetçi olduğunu bilmiyor lan yazık :((
    ···
    1. 1.
      +13 -1
      Milliyetçi idi evet ancak sağcı değildi ek olarak milliyetçilik anlayışı bu gün ki gibi değildi kendi dönemi icin yenilikleri getiren ve devrimler (inklaplar) yapan bir adama sağcı demek yanlış olur.
      ···
      1. 1.
        +3 -1
        Hz muhafazidde inkılaplar yaptı solcu mu hayır, devrim yapmanın sağ solla ilgisi yok bize şimdi bir devrim lazım türkçü bir devrim bunu her hükümet yapabilir sağ ya da merkez
        ···
      2. 2.
        0
        Atatürk sağcı değildi bu açık ve net bir şey yaptığı inklaplar belirli bir kesime sığmaz ancak laiklik ilkesini getirmesi kılık kıyafet kanunu çıkarması seküler hamleler sayılabilir. bunun yanı sıra Arap alfabesini yasaklaması Türkçü bir eylem olabilecekken Latin alfabesini getirmesi batılılaşmaya yönelik bir hamle oluşturduğu burjava ise ne sağ ne sol ülkede var olmayan özel sektörü canlandırmak adına ekonomik bir faaliyet. Hz muhafazid in yaptığı devrim siyasi değil dinidir arada büyük farklar vardır sağ veya sol olabilecek bir devrim değildir.
        Türkçü bir devrim ihtiyacımız olan son şey olabilir milliyetçilik algısı değişiyor Fransa'ya bak siyahi adamlar Fransız milliyetçisi olarak yetişiyor kendini Fransız görüyor ve Fransız milliyetçisi gibi davranıyor. Bu adamlar oraya köle olarak getirilmiş insanlar. Türkiye de ihtiyacımız olan şey coğrafyamız ile barışık olmak coğrafyamız ile barışık olursak her şey daha güzel olacak.
        Bunun yanı sıra sağ ve sol un nereden geldiğini araştırırsan görürsün Yunanistan da mahkemede reddedenler solda kabul edenler sağda bulunurmuş tuhaf bir rivayet ancak sağ veya soldan ziyade eski Türklere bakacak olursak iptidai komünizm var ne yani eski Turkler solcu muydu hayır ama sağcı da değildi sadece dönemin şartları.
        ···
    2. 2.
      +9
      Solcular milliyetçi değil mi ?
      ···
      1. 1.
        +2 -4
        Atatürk solcu mu?
        ···
      2. 2.
        +4
        Kabul edemiyor batıyor Atatürk'ün milliyetçi olması yazık lan
        ···
      3. 3.
        0
        Milliyetçilik solculuk ile çelişmez, aşırı sol ile çelişir.
        ···
      4. diğerleri 1
    3. 3.
      +3 -4
      Milliyetçi olsalardı amina soktuklarım hdp yi meclise mi alırdı
      ···
    4. 4.
      0
      kardeşim salak mısın
      ···
    5. 5.
      +2
      solcuların milliyetçi olmadığını zannediyor mal, ciddiye alınacak biri değilsin
      ···
    6. 6.
      +1
      salak mk
      ···
    7. 7.
      0
      Atatürkün 6 ilkesinden 3'ü direkt sovyetler birliğinden geliyor. Ayrıca milliyetçilik solculukla çelişmez cahil. Atatürkün hem sağ hem de sol doktrinleri bulunur fakat ideolojisi merkez sol'dur.
      ···
    8. 8.
      0
      giberim sağınızı solunuzu atamı katmayın huur çocukları
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster