/i/Tespit

  1. 1.
    +11 -5
    Önce insan ol sonra türk olabilirsin. insan olmadıktan sonra ne türk olursun ne de müslüman. Orada bir sürü suçsuz insan dehşet verici bir şekilde yanarak vefat etti. Binlerce bitki alanı kül oldu. Doğa büyük bir zarar aldı. Sen hala onlar türk düşmanı, türk değilsiniz siz, vatan hainleri gibi aptal saptal şeyler yaz. Ulan böyle bir zihniyete nasıl sahip olabiliyorsunuz vicdaniniz hiç mi yok
    ···
    1. 1.
      +3 -3
      yunanlar I. Dünya savaşında insanlarını katlederken de gerçekten bunları düşündün mü ?
      ···
      1. 1.
        +3
        Olum ırkçılık gözünüzü kör etmiş beyninizi curutmus. Yangında ölen insanlar mı katletti insanları. Devletlerin yaptığı katliamları hep sivil halk çekiyor. Orada olen insanlar asker değildi halkti. Belki türk sempatizanı insanlar da vardı bilemezsin. Bu kadar vicdansız ve aptal olmayın arkadaş.
        ···
      2. 2.
        -1
        Devleti , orduyu halk oluşturur . Dolaysıyla halkın düşüncesi , tarzı ne ise orduda devlette ona göre şekillenir . Yıllardır yapmadıkları kalmadı. Şimdi de adada asker toplar gireriz diyorlar . Unutmadık . yunanistan potansiyel düşmandır .
        ···
    2. 2.
      +1
      Katliamları sadece Yunan devleti ve ordusu yapmadı. Bu katliamlara Yunan halkı da katıldı. Hatta 1821'deki Mora isyanı'nda 15.000 Türk'ü sadece Yunan halk katletti çünkü o zaman ortada bir Yunan devleti bile yoktu. Bu yaşanan bu olaya sevindiğim anldıbına gelmiyor ama üzülmüyorum da.
      ···
      1. 1.
        0
        Bana 1821 yılından örnek verip bugünkü durumu vicdansız bir şekilde yorumlamamı istiyorsun. Bu ülkede yakın zamanda kendi insanımıza katliamlar yapıldı (Sivas, Maraş).
        ···
      2. 2.
        0
        200 yıl önceki durum ile bugünkü durumu bir tutamazsin. Tutup bu kadar düz ve aptalca yorumluyorsan o da senin sorunun
        ···
    3. 3.
      0
      Halktaki her kesim aynı şeyi istemez isteyemez. Birkaç kişiden dolayı herkesi düşman goremezsin. Eğer yazdiklarin gibi dusunuyorsan bildiğin gözlük takmış attan bir farkın yok demektir. Dünyadaki herkes potansiyel düşmandır baban bile. Bu sadece yunanlılara özgü bir şey değil
      ···
    4. 4.
      +1
      Olaya şu açıdan bak. 1821 yılında üstte yazdığımı ve daha fazlasını yaptılar. Aradan yüz yıl geçti 1921'de aynısını Anadolu'da yaptılar. Elli yıl sonra ise aynı şeyi Kıbrıs'ta yaptılar. Yani sonuç olarak bu süreç içerisinde bize karşı tutumları hiç değişmedi. Fırsat buldukları her an aynı şeyleri tekrar yaptılar. ileride tekrar zor duruma düşsek aynı şeyi yapmayacaklarının bir garantisi var mı? Kendince aşağılamaya çalışmadan önce o küçük beynini biraz çalıştırsaydın keşke.
      ···
    5. 5.
      0
      Ayrıca 1821 örneğini üstte katliamları sadece Yunan devleti yaptı, halkın suçu yoktu yazdığın için verdim.
      ···
    6. 6.
      +2
      Marmara depreminde 1 gün sonra yardıma gelen Azerbaycan değildi Düşman Yunanistandı
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster