/i/Teknoloji

http://anatolianpr.com/blog-acma-kilavuzu/
  1. 1.
    0
    Blog açmak yazmayı seven yahut para kazanmak isteyen herkes yirmi yıldır yaptığı bir aktivitedir. Son dönemde görsel içerik üretiminin popüler olmasıyla biraz kan kaybetse bile hala blog yazan ve okuyan büyük bir kitle mevcut.

    Sıfırdan blog açmak istiyorsanız ilgili web sitesinden detaylı yardım alabilirsiniz. http://anatolianpr.com/blog-acma-kilavuzu/

    Blog açma ve sonrasına dair bazı özet bilgiler.

    Neden blog yazmalısınız ?

    Bu soruya verilebilecek onlarca cevap var. Can sıkıntısı, içindekileri dökmek, anonim olmak, bildiklerimizi insanlara aktarmak diğer blog yazma sebepleridir. Okuduğunuz bölüm yahut yaptığınız meslek hakkında bir şeyler karalamak sizlere iş veya staj fırsatlarının kapısını aralayabilir. Hepsi bir kenara sevdiğiniz yabancı dizi hakkında bir blog açarsanız sizler gibi o diziye hayran diğer insanlara ulaşıp sohbet etme şansı bulabilirsiniz.

    Teknik bilgiler ( Domain-Hosting)

    Domain sitenin ismi yani bir nevi açacağınız dükkanın tabelasıdır. Hosting ise dükkanın kendisidir. Bugün ortalama 120 liralardan başlar 400 lira civarına kadar çıkar. Bu bahsettiğim ücretler kişisel bir blog sayfası sahibi olmak için gerekli ücretlerdir.

    Ücretsiz Blog Açmak

    Ücretsiz blog açmak çok kişinin rağbet ettiği bir eylemdir. Para vermek istemeyen yahut teknik detaylarda boğulmak istemeyen kullanıcılar bu yolu tercih eder. Ücretsiz blog açmak için pek çok seçenek vardır. En güvenli ve doğru yol ise Google'ın bizlere sunduğu blogger'dır. Blogger sitenizi geliştirdikten sonra Google sayesinde reklam alabilir ve bu reklamlara gelen tıklamalar üzerinden para kazanabilirsiniz.

    Blog Konusu Seçmek

    Teknik detaylara karar verip blogun ücretli mi ücretsiz mi olacağını belirledikten sonra düşünmeniz gereken en önemli şey blogun konusudur. Okuduğunuz bölüm, yaptığınız meslek yahut ilgilendiğiniz hobiler blog konusu olmaya adaydır. Önemli olan konuyu doğru belirlemek ve uzun süre blogu güncel tutmaktır. ilgilenmediğiniz bir konuda blog yazarsanız çok uzun soluklu olmaz.

    Blog yazarak para kazanmak

    Blog yazarak para kazanmanın çok çeşitli yolları vardır.

    Adsense'e reklamlarını alarak tık başına para kazanabilirsiniz.
    Satış ortaklığı yöntemiyle para kazanabilirsiniz.
    Danışmanlık yapabilirsiniz.
    Editörlük yapabilirsiniz.
    ···
   tümünü göster