/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +5 -3
    Beyler şimdi yazacaklarımdan sonra büyük çoğunluğunuz bir ikilemde kalacaksınız bunu biliyorum, ve büyük ihtimal de ilerleyen zamanlarda ya deist ya agnostik ya da ateist olacaksınız.

    Şimdi öncelikle şuana kadar kimsenin daha doğru düzgün cevap veremediği bir soruyla başlamak istiyorum: "Allah" sonsuz ilim sahibi her şeyi bilen bir yaratıcıysa neden insan diye bir şey yaratmış ve kendisine kulluk etmelerini istiyor? Bunun sonucunda da iyi olan cennete gidecek vs. Bir soru daha soracağım hiç kadermiş kazaymış anlamam. Çünkü açıklaması onlar değil. Allah her şeyi biliyorsa insanların yapacağı her şeyi de bilir. Eğer insanın kendi seçimini yapma hakkı varsa demek ki Allah her şeyi bilmiyor demektir. Buraya daha uzun uzun yazacağım şeyler var ama çok uzatmak istemiyorum, son bir şeyden daha bahsedeceğim sorusu olan yazabilir. Neredeyse tüm dinler Sümer kökenlidir ve hepsi o dönemdeki hikayelerden cezalardan vs. bahseder. Ne hikmetse üç büyük din de ortadoğu kökenlidir. Bu bile aslında dinlerin yalan olduğunu kanıtlar.
    Ama tabi şöyle bir şey de var dünyada bir çok kişi yaratıcıdan korktuğu için kötü şeyler yapmamaya gayret etmektedir. Ben buradan şöyle bir şey çıkarıyorum dinler aslında çok zeki kişiler tarafından uydurulmuş ve tüm insanlığı bir düzende tutmak için vardır. Evet cevapları bekliyorum
    ···
   tümünü göster