/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2 -2
    Evet sözlükte gezerken çoğunlukla CcC yazarak kelimenin prestijini ayaklar altına almaya çalışanların yaptığı hatadan bahsedeceğim.3 hilal sadece ve sadece Osmanlı ülkesinin bayrağıdır.
    -Soldaki hilal Avrupayı
    -Sağdaki hilal Asyayı
    -Alttaki hilal Afrikayı temsil eder.
    Bu dedemiz Osmanlının gücünü kudretini gösterir.623 sene gibi uzun bir sürede sadece Osmanlı hanedanı yönetmiştir. Diğer devletler gibi sar çizmeli mehmed ağa darbe yapıp hanedanlık değişmiyordu. Osmanlı imparatorluğu adalet, huzur ve islam kurallarının tabii olduğu bir imparatorluktur. islamla içli dışlı olması Osmanlı imparatorluğunu hep ayakta tutmuştur.Çünkü halifelik makamı ile bütün müslüman devletler Osmanlı imparatorluğuna itaat etmişlerdir.
    Her neyse bu kadar bilgi yeter şimdi biz batının canını en çok yakan millet olmuşuzdur. Sonra Emeviler, Abbasiler ve naziler.Bu yüzden batı bunları bize her taktan filminde kötü,pis, çirkin, ahlak dışı, yobaz ve çağdışı olduğunu göstermiş bize bunu aşılamıştır. Gidin batıya Reisi Cihana kızıl sultan diye hitap ediyor binler. Zaten Abdulhamid HAN’ı deviren itler ise ittihatçılardır. ittihatçılar koltuğa oturduktan sonra Osmanlı Devletini yıkılması farz olmuştur. Ahmakça bir politika izleyerek yüzbinlerce şehide sebep olmuşlardır.Ama üzgün değilim çünkü bu zaman zarfında Çanakkale, Kutül amare gibi zaferler elde edip MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi kahramanları tanıdık.Ve batı hala aynı itliğini yapıp hala bize yanlış şeyler aşılıyorlar. Devşirdikleri türkleri ekşide bulabilirsiniz.Her şeye bir kulp bulan ahmak bir toplumdan oluşurlar kendileri.
    Diyeceğim o ki size her ne kadar basit gelsede bir söz, basitleşmeden önce söylendiği zaman tir tir titretirdi.Şimdi bazı kendini ülkücü sanan ahmakların kullandığı bir sembol olabilir ama dalga geçmek için başka araçlar bulun.Bu ata yadigarlarının prestijlerini düşürmeyelim.Hep yukarıda kalsın. Hadi eyvallah bir sonraki yazımda kürtleri tanıtacağım 2 bölümden oluşacak muhtmelen.
    ···
   tümünü göster