/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Hapishaneden firar etme isteği, her mahkûmun ilk hapis gününden itibaren düşündüğü fakat yapılan çoğu planın suya düşmesiyle başarısız olan süreçtir. Sizin böyle bir durumla karşı karşıya kalmamanız en büyük temennimiz fakat mapus damlarına düşüp bu işin altından filmlere konu olacak türden kalkan firarilerin hikayesi ”vay be” dedirtecek cinsten.
    ---
    John Dillinger

    1930’lu yılların başında dünyanın büyük bir bölümünde etkili olan 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı ya da Büyük Buhran olarak adlandırılan kriz, Amerika’da da etkisini hayli göstermişti. Halkın, bunalımın sorumlusunu bankalar olarak gördüğü bu yıllarda adından yaptığı banka soygunlarıyla söz ettiren John Dillinger de bir suçlu olmasına karşın halk tarafından kahraman olarak ilan edilmişti. Pek çok kez polisleri atlatmayı başaran Dillinger, son yaptığı soygunda yakalandıktan sonra kaçmanın imkansız olduğu düşünülen ve içinde en tehlikeli suçluların bulunduğu indiana’daki ‘’Crown Point’’ hapishanesine yerleştirildi. Hapisteyken birkaç saatte yontup, ayakkabı boyasıyla siyaha boyayarak silaha benzettiği tahta parçasıyla gardiyanları tehdit etti ve hapishane müdürünün arabasını alarak kaçmayı başardı.
    1934’te akşam gittiği sinema filminin çıkışında yapılan bir ihbar sonucu FBI tarafından pusuya düşürüldü ve ölü olarak ele geçirildi.

    ---
    Charles Victor Thompson

    Eski sevgilisini ve onun yeni erkek arkadaşını öldürmekten dolayı idam cezasına çarptırılan Thompson, bunu hak etmediğini düşündüğünden kendisine bir kaçış planı hazırladı. Tabi planının başarılı olması için şansının da yanında olması gerekiyordu ve oldu da.

    ilk olarak hücresine gömlek, pantolon gibi günlük kıyafetler sokmayı başaran Thompson, ilerleyen süreçte avukatıyla görüşme talebinde bulundu. Görüşme gününde odaya girdiği gibi avukatı gelmeden kıyafetlerini değiştirdi ve odadan kaçmayı başardı. Çıkarken kendisini durduran ve kendisine kimlik soran gardiyanlara büyük bir soğukkanlılıkla kimliğini gösterdi ve gardiyanları kandırmayı başarıp hapishaneden rahatça dışarı çıktı.
    ileride polis tarafından tekrar yakalanacaktı.
    ···
   tümünü göster