/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    0
    Beyler bakın kendinize gelin. Yaşınızın önemi yok. Gerek 7 olun gerek 70 olun az sonra diyeceklerimi uygularsanız emin olun 5-6 yıla kral gibi yaşayabilirsiniz.

    Şimdi kral gibi yaşamadan kastım para kazanmak. Size para kazanma yollarını sıralıyıcam. Hiçbiri kolay değil. Çaba sarf etmeniz gereken şeyler.

    1) Amazondan satış yapmak.

    Dersleri var beyler. 160 dolarla başlayıp 4 ayda Miami'ye tatile gidenler var. Elimde 0 para var diyorsanız diğer maddeleri deneyin veya 1-2 ay para biriktirin.

    Ayrıca satışlarınız dolar üzerinden olduğu için ekstra para kazanabilirsiniz

    2) Üniversite sınavıda iyi yer kazanmak

    Bu herkes için değil, liseli panpalarıma sesleniyorum. 1 yıl eşek olup ömür boyu rahat yaşamak mı? 1 yıl rahat yaşayıp ömür boyu eşek olmak mı ?

    (okumayan eşek oluyor demiyorum ama ülke şartlarında okumayana gösterilen ilgi alaka ortada)

    3) Youtuber olmak

    Dalga geçiyorsunuz ama fena paralar kazanılıyor bu platformdan. Elinizin altında illa oyun bilgisayarı olmasına gerek yok. Hatta mükemmel kameralara da ihtiyacınız yok. ilgi alanınızı veya yaptığınız en iyi işi kayıt altına alıp paylaşsanız bile çok izlenir. ilk başlarda tabiki 50-100 anca izlenir ama 2-3 aya 50 bin aboneyi geçersiniz. Tek yapmanız gereken, yaptığınız en iyi işi kayıt altına alıp yayınlamak.

    4) Yurtdışında iş bulmak

    "Yav kardeşim benim dilim yok" , "yabancı yeri nerden bileyim yaşarım ülkemde" , "çalışma izni almak çok zor" ...

    Bakın, büyük ülkelerde çalışmak zordur. Amerikaya, ingiltereye, Fransaya gidin demiyorum. Türkmenistanda bile aşırı para veriyorlar sıradan bir inşaat mühendisine. Azebaycanda bile işletmeci olsanız minimum 12-13 bin alırsınız. Ülkelerin meslek ihtiyaçlarına göre dağılımlarına bakın.

    5)Her yerde rekldıbınızı yapın

    Televizyona ilan verin demiyorum. Mesela yaptığınız işe kendi imzanızı atın. Normal insanlardan ekstra bir şeyler ekleyin. Fazladan yapın. Bu ününüzü zaten artıracak. Örneğin bir kaportacı olduğunu farz edelim, düzelttiği arabalara harcadığı zamanın yarım saat fazlasını harcasın ve biraz boya cilayı kaliteli ve daha özenerek yapsın. 100 alması gerekirken 80 alsın. insanlar memnun kalır ve etrafa bu kaportacıyı tavsiye eder. Buyrun size ayaklı reklam panosu. 100 liraya 50 kişi geliyorsa, 80 e 100 kişi gelir. Evet biraz zorlanacaksınız ama daha rahat yaşayacaksınız.

    geleceğe yatırım yapın. ileride size minnet duyacak insanlar bırakın arkanızda. internette her gün saatlerce zaman geçirerek olmaz bu. Hareket edin. Kazanın. insanlar başarıyor. Siz neden yapamayasınız.

    Engelleriniz birden kalkmaz. Engelleri kaldırın. Kazanın.
    ···
   tümünü göster