/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -2
    şu an bir çok gelişmiş ülke bu santrallerini kapıyor tek tek onun yerine güneş rüzgar ve su enerjisine dönüyolar ki çoğunlukla güneş nedeni de basit aslında nükleer santraller bazıların bildiğinin aksine çevre dostudur yanında hemen denize girebilirsiniz. asıl sorun nükleer atıklarının nerde ve nasıl depolandığı veya herhangi bir sızıntı durumu. insanların engellemek istemesinin sebebi bu.

    edit: bu arada biz ülkemizde enerji ihtiyacımızın nerdeyse tamdıbını karşılayabilecek barajlar var ama çalıştırdığımız kapasitelerinin yarısı. devlet ise bunu kullanmak yerine sanırsam kâr ediceğini düşündüğünden anlaşmalı özel elektrik üreticilerinden satın almakta yani istesek karşılayabileceğimiz bir enerji tüketimimiz var
    ···
    1. 1.
      0
      Kardesim gelismis ulkelerin cogu diyosunda. Bak oraya insaat halinde olanlar bir cok ulkede var. Kimse kapatmiyor. Hepsi artiriyor
      ···
    2. 2.
      0
      Atık konusunda artık %90 a kadar geri kullanılabiliyor
      ···
    3. 3.
      0
      Hayır santralleri tüm ülkeler yavaş yavaş kapatıyor. Resmin bir cevap değil.
      ···
    4. 4.
      0
      10 yillik atigi bir havuzu doldurmuyor.
      Enerji ihtiyacimizi karsiliyoruz diyorsun tamamen yanlis hatta karsilayamadigimiz icin elektrigin bir kismini dogalgaz ile uretiyoruz inanilmaz verimsiz bir yontem.
      Gelismis ulkeler demissin Fransanin elektrigin yuzde kacini nukleer enerjiden urettigine bakabilirsin.
      ···
    5. 5.
      0
      Bir tane kuyuyu kapatıp başka bir tane açıyorlar sonrada kapattıkları kuyuyu gösterip "bakın biz nükleeri bırakıyoruz" diyorlar sizin gibilerde inanıyor hemen.
      ···
      1. 1.
        0
        Tebrikler büyük oyunu bozdunuz
        ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster