/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -2
    Çünkü bu devirde önemli yerde olan çoğu kişi kendi cebine bakıyor. Yüksek mertebedeki insanların çevresindekileri torpille bir yere getirmesi de ayrı saçmalık.Bu ülkenin gelişmemesindeki en temel sebepler olarak sıralayacak olursak;

    1-)Devletin tarıma önem vermemesi

    2-)Eğitime verilen önemin çok düşük olması. Eğitime verilen bütçenin 7-8 katı diyanete veriliyor.Her yere camiiler açılıyor fakat içi boş kalıyor. Bayram namazı hariç tabii.

    3-)Dış ülkelerin üretime izin vermemesi.Çünkü verirlerse ülke içindeki ticaretleri yani kârları düşecek.Bir araba üretildiğini düşünün. Türkler kendi yaptıkları şeyi almayı sever. Araba ülke içinde yapıldığı için fiyatı diğer araba piyasalarına göre ucuz olucaktır.Bu araba kullanışlı olursa da dışarıdan araba alımı azalacaktır.Bu yüzden bu tür şeyleri bize yaptırmıyorlar.

    4-)Türkiye'nin kendi genç nesline sahip çıkmaması. Güzel bölüm okuyan kişiler neden Amerikaya gidiyor? Çünkü çalışacağı ortam donanımlı ve aldığı maaş yüksek. Türkiyede bu yok maalesef varsa bile az.

    5-)Torpil olayı. Anlatmama gerek yok durum zaten ortada.

    6-)Dış borç olayı.450 milyar dolar borç demek ekonomi çökmüş demektir. Dolara 0.01 artış gelince 4.5 milyon dış borçlara ekleniyor.

    7-)Ülkenin üniversite okuyan öğrencilere gelecek vaat etmemesi. Adam iyi bir sıralama yapıyor fakat işsiz kalıyor.

    Vs vs daha yazardim da yazmakla bitmez.
    ···
   tümünü göster