/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 26.
    +11
    Panpa mesela ben zenginim tipim de yerinde. Bir sürü kız peşimden koşacaktır dolayısıyla zina benim imtihanım olacaktır. Sen de Afrika'da açlıkla boğuşan birisin. Senin imtihanın ise açlık olacaktır. Şimdi açlık zinadan daha zor gibi gözüküyor fakat öyle değildir hanginiz karşınıza çok güzel bir kız gelip beraber olalım dese olmazsınız? Yani şartlara göre imtihanlar değişir.

    edit: Bazılarınız yanlış anlamış. Ben burda zinayla açlığı karşılaştırmıyorum. Günah işlemenin zor olmasından ya da kolay olmasından bahsediyorum. Verdiğim örnekte zengin olanın günah işlemesi çok daha kolayken, durumu kötü olanın açlık nedeniyle günah işlemesi daha zordur. Yani Tanrı, zengin olana geçilmesi daha zor bir imtihan vermişken durumu kötü olana geçilmesi daha kolay bir imtihan vermiştir.(Burada geçememek demek zina yapmak veya açlık nedeniyle günah işlemek) Dediğim gibi hanginiz çok güzel bir kız gelip beraber olalım dese olmazsınız?
    ···
    1. 1.
      -3
      Aç kalmak günah mı oç
      ···
    2. 2.
      +1
      Eşitlikten bahsediyor salak ayrıca açlık günah işlemek için yeterli bir sebep
      ···
    3. 3.
      -1
      Açlık daha zor. Zinayı yaparsın günahını alırsın ve biter ama açlığın devam eder aq
      ···
      1. 1.
        0
        Bahsettiğim de o zaten. Zinayı yaparsın ve günahını alırsın ama açlık nedeniyle günah işlemek daha zordur. Burda açlıkla zinayı karşılaştırmıyorum günah işlemenin zorluğundan ve kolaylığından bahsediyorum.
        ···
      2. 2.
        -1
        Olm kıyasladığın şeyler saçma bir kere amk. Zinanın günahını alsan ne olacak affedilebilecek bir günah ama dünyada aç kalmaya devam edeceksin. Kıyaslamalar birbirine denk değil bile bırak günah işlemenin zorluğuymuş kolaylığıymış ben sonucuna bakarım. Burda zina ile açlığı kıyasladığnı kastetmedim zaten ne demek istediğini son derece anladım ben olayın sonucundan bahsediyorum. Zinanın günahı affedilirken sen dünyada aç kaldığınla kalacaksın amk.
        ···
      3. 3.
        0
        Zinanın affedileceğini nerden biliyosun? Duruma göre, şartlara göre Tanrı ister affeder ister affetmez. Tartıştığım kişiye bak zinanın günahını alsan ne olacak diyo. Sen istediğin kadar sonuca bak senin neye baktığın kimin umrunda? Önemli olan Tanrı'nın neye baktığı
        ···
      4. diğerleri 1
    4. 4.
      -1
      Zengin olduğun için zinaya açık olmakla açlığın neresi eşit aptal huur evladı seni
      ···
      1. 1.
        -1
        O anlamakta zorluk çeken aptal beynin için editledim, tekrar oku.
        ···
      2. 2.
        -1
        Beynim anlamakta zorluk falan çekmiyor. Günah işlemenin zorluğundan ve kolaylığından bahsettiğini 20 IQ'luk beyni olan biri bile anlar lakin sen o aptal beyninle benim sonuçtan bahsettiğimi anlayamamışsın cevabını verdim öbür entryne gibik
        ···
      3. diğerleri 0
    5. diğerleri 2
   tümünü göster