/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +5
    islamın geldiği dönemde soğutucu gibi imkanlar olmadığı için domuz etini muhafaza etmek hiç hijyenik bir olay değildi. bakteriler hızla üreyip ette çürüme ve kurt yaptığı için sağlıklı değildi.
    ···
    1. 1.
      0
      mantıklı ama deve eti, koyun eti, sığır eti de buzdolabına koyulamıyordu. kurutulmus et yapmak içinse gerek olan şeylerden biri sıcak hava diğeri ise tuz. çöl zaten sıcak diye düşünüyorum...
      ···
      1. 1.
        +2
        domuz etinin yapısı deve gibi hayvanlarınkine kıyasla daha farklı olduğundan bakteri üremesine daha elverişli. müslüman değilim ama açıklaması bu şekilde
        ···
      2. 2.
        +2
        şimdiye dek aldığım en sağlıklı cevap usta sağ ol
        ···
      3. 3.
        0
        rica ederim dostum sen sağol
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      0
      Saklanması zor olduğu için haram ilan edilmesi saçma değil mi? Saklamadan yiyin de denebilirdi pekâla.

      Bu mantıkla eti saklanamayan diğer hayvanlar da haram ilan edilmeliydi neden sadece domuz?
      ···
      1. 1.
        0
        saklamadan tek seferde tüketilmesi imkansıza yakın. şimdi bizim yaptığımız gibi bir hayvana 7 kişi girmiyorlardı. bir çekirdek ailenin bir hayvanın etini muhafaza etme gereği duymadan bitirebilmesi mümkün değil. zaten yaşadıkları coğrafyadan dolayı yetiştirdikleri hayvan çeşidi sınırlıydı ve diğer hayvanların etlerini minimum çürümeyle muhafaza edebiliyorlardı.
        ···
      2. 2.
        0
        Bu yazdıkların soruma cevap değil. Et israf olucak diye bir hayvanın eti haram ilan edilemez. Bunun önüne geçmek için eti paylaşın diyebilirdi. Domuz eti yiyen biri değilim ama gerçekten mantıklı bir açıklaması yapamıyacaksan boş konuşma.
        ···
      3. 3.
        0
        sorularına gayet de yeterli açıklamalar yaptım. şu an ortaya attığın fikir önceden söylediklerinden ayrı bir argüman.

        ben müslüman değilim, bana göre zaten islam'da domuz etinin neden haram kılındığından çok daha önce sorgulanıp tartışılması gereken milyon konu var. fakat bunu merak etmiş ve sormuşlar, ben de yalnızca kendi araştırmalarımın sonucunu söylüyorum burada. fakat seninse domuz etinin neden islamca haram kılındığından önce insan gibi konuşmayı ve saygıyı öğrenmen gerekiyor.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster