/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    0
    Cennete gitmek istiyorum
    ···
    1. 1.
      +1 -3
      Yapma abi o kadar kurma geliyorki
      ···
      1. 1.
        0
        Ama yok olmak istemiyorum.
        Cehennemide istemiyorum.

        Biz enerji değil miyiz? Enerji yok olur mu?
        ···
    2. 2.
      0
      Biz salt enerji değiliz. Madde ve enerjiden oluşmuşuz. Evet madde de enerji de yok olamaz. Zaten ölünce de yok olmayacaz , bilincimiz kaybolacak ph değerlerimiz çevreyle uyumlu olacak ve taş toprak olacağız. Bir adam çıkıyor ben Tanrıyla konuştum diyor. Birçok kurallar sayıyor ve bir devlet kuruyor. Bu kurallar o çağın kuralları örneğin hırsızların ceza olarak ellerinin kesilmesi. Bu çağda geçersiz ve saçma. Tanrı geleceği bilmiyor mu da böyle saçma kurallar gönderiyor? Tanrı bizi kötü yaratıp neden yakıyor? Tanrının cehennemlik olarak yarattığı kul tekrar iyi yola girebilir mi?
      ···
    3. 3.
      +1
      Madde nereye yok olamaz. Bir madde 500 yıl içinde falan yok oluyordu diye hatırlıyorum okuldan. Lan ne alaka tanrı sana şu yüzyılda şöyle uygulama yapın, bu yüzyılda böyle uygulama yapın mı diyecek amk. Tanrının kuralları başlangıçtan kıyamete kadar geçerli. Bu çağda da uygulanabilir şeyler, saçma falan değil. Sadece vicdani olarak düşününce bize hapse atmak varken el kesmek saçma geliyor hepsi o kadar. Ayrıca bildiğime göre el kesme muhabbeti bu işi meslek olarak yapan insanlar için geçerli. Yani bunu alışkanlık hâline getiren adamın elini kesiyorsun ki bir daha bu işi yapamıyor. Yoksa baklava çalan bir çocuk için geçerli değildir. Ayrıca amk işinize gelince hırsızın evinize girdiğini görünce silah çekip vurmaktan çekinmezsiniz ama iş dinin kurallarını uygulamaya gelince el kesmek, öldürmekten daha gerici bir şey olarak geliyor. Adam sana zarar vermesin diye adama ateş açmaktan çekinmiyorken pekâlâ da malına ve canına kasteden adamın elini kesebilirsin. Ha ben yapmam orası ayrı. Alimler zaten günün şartlarına göre yorumlar ayetleri. Tanrı bizi kötü yaratıyor diye bir şey yok amk. Tanrı seni yaratıyor, kötü olmak senin tercihin. Sen iraden ile kötü olup olmamayı seçiyorsun. Mesela sen kendiliğinden öğrenme yeteneği olan bir yapay zekâ yaratıyorsun. Bu yapay zekâ sonradan kötü bir karaktere sahip olursa bu senin suçun mu amk. Kaldı ki yapay zekânın iradesi de yok, tamamen etrafından gördükleri ile şekilleniyor karakteri. Mesele tanrının cehennemlik olarak yarattığı kulun(ki Allah o şekilde yaratmaz.) tekrar iyi yola girip girmemesi değil. Herkesin hakettiğini alması.
      ···
    4. 4.
      0
      Ben senin öğretmenini gibeyim asıl aptal huur evladı okuldaki öğretmenimden daha mı iyi biliyorsun. MADDE YARRAMA 500 YILDA YOK OLMAZ, BiÇiM DEĞiŞTiRiR DiYOR SENiN BEN O BEYNiNi gibEYiM. ALDIM BiR PARÇA KUMU ELiME 500 YIL SONRA YOK OLDU. gibTiR GiT ŞiMDi. gibiMSONiK gibiMSONiK ŞEYLER YAZMA AMK CAHiL APTAL huur EVLADI SENi.
      ···
    5. 5.
      0
      VERME ZATEN huur EVLADI KANSER huur EVLADININ TEKiSiN. SENiN YÜZÜNDEN AMINA KAFA ATTIĞIM EVLADI. KARŞINDA GÖREBiLECEĞiN EN DERiN DÜŞÜNEN ENTELEKTÜEL ADAM VAR GELMiŞ BANA SIĞLIKTAN BAHSEDiYORSUN AHAHAHAHAHAHA NE YAŞADIN huur EVLADI. MADDENiN 500 YILDA YOK OLMADIĞINA, TANRININ OLDUĞUNA AMA SENi CAMi AVLUSUNA BIRAKAN ANA GiBi DÜNYAYA SIÇIP BIRAKTIĞINA iNANMAYA DEVAM ET SEN AMK ŞiZOFRENi SENi.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster