/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +2 -7
    Mal musluman bir toplumda dogdugum dogru ama kisi kendisi dogruyu bulabilecek kadar akilliysa zaten dogru yolu secmisdir toplumla fln alaksi yok abd de ing de bi bakiyorsun koyu hristiyan bir ailenin cocugu muslim oluyor
    ···
    1. 1.
      0
      Kaç binde bir oluyor be abi. Git bak bakalım haritadan, hangi dinler nerelerde fazla diye. Kör değilsen coğrafik değişim olduğunu görürsün
      ···
    2. 2.
      +1
      Burada da müslüman bir ailenin hristiyan çocuğu oluyor??? Ama kaç binde bir.
      ···
    3. 3.
      0
      Ayrıca sen diğer dinleri kendi ağızlarıdan dinlemediysen sen dinini akıl yoluylamı seçmiş oluyorsun yoksa toplum baskısıyla r
      ···
    4. 4.
      0
      Olm kaç binde bir olması gerçeği değiştirmez. insanlar inançlarından kolay kolay vazgeçemez. Demek ki "Kesin olarak doğduğun toplumun inancını benimsersin." argümanı yanlış.
      ···
    5. 5.
      0
      Lan tamam işte demek ki hangi toplumda doğduğunun bir önemi yok. Kendi toplumuna ters düşen inançlara da düşebiliyorsun. En basiti ateistler amk. Verdiğiniz argümanla direkt kendiniz çelişiyorsunuz. Direkt ateistsiniz, deistsiniz amk, müslüman toplumda doğduğunuz hâlde müslüman değilsiniz. Aa ama bir ateist araştırmıştır, doğrusunu öğrenmiş ve dinlerin yalan olduğunu anlamıştır. E tamam işte aynı şey. Başkaları da başka dinleri araştırıp onun doğru olduğunu düşünüyor.
      ···
    6. 6.
      0
      Ulan diğer dinleri kendi ağızlarından dinlemek ne alaka. Diğer dinlerin değiştirildiğini biliyoruz zaten amk. Amk toplum baskısı ne alaka. Kimse bana dinimi baskılayarak dikte edemez. Siz sanıyorsunuz ki müslüman toplumda insanların hepsi sırf müslüman diye herkes müslüman oluyor. Yok öyle bir şey amk. Anadan babadan öğrenilenlerden dolayı çoğu kişi müslüman ama kendisi düşünüp de bunun böyle olması gerektiğini düşünenler var amk.
      ···
    7. 7.
      0
      Yav olm her taka bir şey bulmayın gibtirin gidin amk. Daha sınavın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsun. Senin kafanla ben fakir olduğum için daha çok şükür edip, namaz kılıyorum. Cenneti garantiliyorum. Ama zengin adamın sınavı daha zor. Yani cennete gitme ihtimali. Herkes eşit şartlarda olsaydı o zaman herkesin sınavı aynı olurdu lakin herkesin sınavı farklıdır. Farklı yerde doğan adam müslüman oluyorsa zaten Allah için bu daha değerlidir. Dindeeki saçmalıkları görüp bırakmakla bir değil ama sonuçta topluma uymak zorunda değilsin. insanlar bazen topluma uymaz, toplumun inandığı şeylerden çok farklı şeylere inanır. Toplum baskısı yarrama var. Kızların küçük yaşta kapatılması onlar üzerinde dine inanması anlamında bir baskı oluşturmaz. Hatta bu tarz insanların bazıları bu durumu benimserken bazıları sırf istemediği için dinden de soğur. Dindeki korku kültürüyle toplum baskısı ne alaka amk. Toplum baskısı dediğin müslümanlığı sana dayatmakla olur, korkutarak inanmanı sağlayarak değil, bu bir baskı değil birinin ona inanmasını sağlamaya çalışmaktır. Biliyoruz. Ben doğuştan beri müslümanım. Dindeki belli başlı delillere bakarak da müslümanlığın hak din olduğunu doğruladım. Ama bunu direkt baskıya bağlayamazsın. Çoğu insan üzerinde durmayıp, sorgulamadığı için bazıları da korktuğu için dini sorgulamayıp müslüman kalıyor yani toplum baskılık bir durum yok.

      Eminim tabi amk bize öğretilen bu. Sen tarih dersinde sana öğretilenlerin kaynağını araştırıyor musun. Benim de zoruma giden ne biliyor musun. 20 IQ'luk beyniyle daha dini adamakıllı anlayıp, kavrayamadan bir gib bilmeden dinin yanlış olduğunu insanlara gösterme çabasında olan tiplerin gibimsonik konuşması. O benim sorunum değil. Diğer dinlerin aynı argümanı kullandığını zütünden mi söylüyorsun yoksa herhangi bir hristiyandan veya başka dine mensup birinden bunu duydun mu? Bunu sadece söyleyen ben değilim. Dr. Zakir Naik de incil'in değiştirildiğinden bahsediyordu. Ayrıca ben kimseye gel benim dinimi araştır demiyorum amk neyin kafasıyla böyle bir genellemede bulunuyorsun? Bunu ben demiyorum, Allah diyor. gibe gibe araştırıp bulacaksın Allah'ı, yoksa yanacaksın. Bunlar benim düşüncelerim veya sözlerim değil.
      ···
    8. 8.
      0
      Allah bu şekilde uygun görmüş amk bize bunu öne sürerek neyi kanıtlamaya çalışıyorsun gerizekâlı. Bu konuda herhangi bir görüşüm yok. Sınav kâğıtlarında bile A, B, C, D diye gruplar vardır. Ya da en basitinden senin matematiğe yatkınlığın olmadığı hâlde matematik sınavına tabii tutulursun. Bu da onun gibi bir şey. Kumar ne alaka aq. Bursa'da yaşıyorum amk. Ya çocuğum gibtir git kimse kimseye dini dayatamaz amk asıl sen nerde yaşıyorsun Arabistan'da mı aq. Ee ediliyor, bu bir baskı değil ki amk. Sadece sana dini gösteriyorlar. Dine inanmazsan seni döverim mi diyorlar aq. Diyenler var orası ayrı ama bunlar aşırı yobaz kesimler.

      Kur'an'dan falan örnekler vererek incil'in bozulduğunu falan kanıtlamaya çalışmıyor gerizekâlı adam iki tane incil'i eline alıyor, ikisini de göstererek kanıtlıyor bunu sen ne anlatıyorsun. Bilmediğin konularda atıp tutmasını seven bir gavatsın sanırım. incil'e neden bakıyorsun beynini gibtiğim. Değiştirilmiş kitapta neyin yazdığı çok mu önemli? Ne diyor incil'de değiştirilmemiş mi diyor? Veya Kur'an değiştirilmiştir mi diyor? insanların kendi elleriyle yazdığı şeylere mi inanacaktık? "Kur'an'ın Allah'ın indirdiği kitap olduğunu nereden biliyorsun" kısmına girme o ayrı konu. incil değiştirilmedi diyorsa zaten(yazıyı okumadım gibimde değil zaten gerek de yok verdiğim cevaplar dibine kadar yeterli.) onu insanlar yazdı. Kendisinden sonra çıkacak kitaptan da bahsedecek hâli yok incil'in. incil'i indiren de zaten Allah gerizekâlı. Hristiyanların ne dediğinin önemi var mı bu durumda? En son inen din islamsa ve önceki dinleri indiren de aynı yaratıcıysa bu demek oluyor ki öbür dinler geçersiz. Geçerli olsa zaten yenisini indirmezdi bu kadarını düşünemiyor musun beyinsiz herif? Hristiyanlar Hz. muhafazid sapıttı dese ne olacak amk Hz. muhafazid sapıtmış olsa Allah onun değiştirdiği ayetleri yazdırmasına izin verir miydi?

      Araştıran araştırsın araştırmayan araştırmasın amk banane ben diyorum sanki adamlara araştırın diye.
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster