/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +262 -16
    tavsiyeler:

    1. zenginseniz eve çıkın, eğer durumunuz yoksa devlet yurduna gidin sakın ola cemaat yurtlarına gitmeyin, uzak durun.

    2. arkadaşlarınızla asla ama asla siyasi konulara girmeyin, eğer girerseniz de küfürlü tartışmayın, seviyeli tartışın. kendinizi de sakın ezdirmeyin.

    3. kazandığınız bölümü kötüleyecek illaki birileri çıkacaktır. sakın kulak asmayın. kendisi de yeni girmiştir ve bölümü belki sizden daha iyi olduğu için sizi küçük görecektir ama o da ileride ne kadar zor olduğunu anlayacaktır. bu yüzden fazla takmayın ve kendinize, size saygı duyan arkadaşlıklar edinin.

    4. hocalardan not istenmez. burası lise değil. eğer böyle bir hata yaparsanız kendinizi küçük düşürürsünüz.

    5. çok farklı kültürlerde, yaşayış tarzlarında insanlar göreceksiniz. kesinlikle garipsemeyin ve kötü gözle bakmayın. ön yargılı olmayın. farklılıklar bir toplumu geliştiren en büyük etmendir. saygı duymayı öğrenin.

    6. kendinizi geliştirin. sağda solda sürtmeyin. okuyun elinizden geldiğince. hobiler edinin. yoksa benim gibi 3 senenizi boşa öldürmeyin. ben çok pişmanım. keşke kendimi geliştirseydim. arkadaşlarınızla takılacaksınız elbette. ama bunu önce kendi sorumluluklarınızı yerine getirdikten sonra yapın.

    7. sigara kullanıyorsanız otlakçılardan uzak durun. tecrübeyle sabittir. siz bir kere verirseniz hep sizden otlanırlar. siz de birisi sigara isteyince samimi olmadığınız insanlara vermeyin. samimi olduklarınızla bile sorun çıkıyor ama onlarla aşılabiliyor sorunlar.

    8. kendi notunuzu kendiniz çıkarın. başkasından not dilenmeyin. ben en çok sorunu bu konuda yaşadım. zaten bulurum deyip vizelere finallere çalışmadım ama köpek gibi not dilendim. bazı arkadaş dediğin yavşaklar da elinde not olmasına rağmen sizden bir şey karşılında notunu veriyor. evet yaşadım bunu. kesinlikle en büyük tavsiyem notlarınızı kendiniz tutun. çan sistemini zaten göreceksiniz. kimse kimseye not vermiyor.

    9. paranız yoksa hiçbir daveti kabul etmeyin. sizi zorlayacaklardır. hadi dışarı çıkalım gezelim falan. siz de gaza gelip çıkacaksınız ama cebinizde beş kuruş para yok. işte mahcup duruma düşmemek için bu hatayı yapmayın.

    10. sevgili falan hikaye. sizin paranızı yerler sonra da zütünüze tekmeyi koyarlar. çok gördüm böylelerini. kızlar parası olmayan erkeğe asla bakmazlar. böyle bir yanlış yapmayın. okulunuzu bitirin, mesleğinizi elinize alın ondan sonra da evlenin. ünide sevgili para demektir.

    11. hiçbir siyasi örgüte üye olmayın. sizi elbet yanlarına çekmeye çalışacaklar ama oyuna gelmeyin ve kendi kararlarınızı alın.

    12. he bir de mırotein tozu kullanan tipler var. şaka maka bu adamlar kötü alışkanlıklardan uzak olurlar genelde mühendis, besyo falan okurlar. size zararları yoktur. onlarla da iyi geçinin.

    benim söyleyeceklerim bu kadar. umarım üniversite hayatınız güzel geçer. sizin de eklemek istedikleriniz varsa buyurun ekleyin.
    ···
   tümünü göster