/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    0
    1. Tanrının insan elçiler göndermesinden daha uygun ne olabilir? acayip canlılarla dinini bildirip hakikatleri anlatsaydı yahut direk melekleri gönderip gösterseydi perde kalkardı bir anlamı kalmazdı Allah kendi fıtranızdaki, evrendeki,dünyadaki, kurandaki delilleri bulup iman etmenizi ve imtihan dünyasını en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyor sürekli sorularla - kaçmanızı - değil. kaldı ki soruları soruyorsunuz, eleştiriyorsunuz, tak atıyorsunuz, kaçıyorsunuz ama asla cevap aramıyorsunuz. hiçbir zaman objektif değilsiniz. Doğruysa doğru kabul edin.

    2. Doğru, müslüman geleneğinden gelen bir müslümanın düşünüp sorgulamadan imanını hakikatlere dayandırmadan ilerlemesi bir işe yaramaz pek müslümanca da yaşayamaz bahsettiğiniz o taklidi iman bir yerde kaçak verir. Fakat imanını düşünüp çabalayıp delillere dayandıran insan herşeye rağmen Allahın izniyle Allahın ipine tutunur.

    3. Kendin ne güzel söyledin işte, insan su gibi yemek gibi imana ihtiyaç duyar öteki türlü kalbi bomboş kalır kararır yeryüzünde sürüklenip durur. iman nuru, Allaha teslim olmak, Allah aşkı çok büyük komfordur.

    Allah bunca bilgi karmaşasında 21. yy de yardımını göndermiş. nedir o derseniz, \'\'Kuran hiç tükenmeyen mucize\'\' kitabını ve Allahın son elçisinin hayatını tarafsızça araştırmanızı tavsiye ederim.

    bu bir tavsiye tabiki. akıllı olun. öteki türlü -herşey boş-. bunu biliyorsunuz. Kuranda Allahın gönderdiği gibi, yıldızlar dahi ölünce önemli olacak olan ne ise, onun peşinden koşun. nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz.
    ···
   tümünü göster