/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +46 -2
    ideolojilerle hiçbir yer kalkınmaz. Türkiyeyi kurtaracak tek formül eğitimdir. Eğitimli insanlardan oluşan topluluklar farklı zamanlarda nasıl davranacağını bilirler. Birçok kişi kemalizm diyebilir doğrudur ancak Mustafa Kemal Atatürk'ün de önceliği her zaman eğitim olmuştur. Sözlerine bakarsanız anlarsınız. Sadece kör bi şekilde arkasından giden insanlar değil kendini geliştiren ve vatanı için çalışan insanlar görmeyi istemiştir.

    Sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin. (Bir ideolojiye körü körüne bağlanmak yerine akılcı davranmayı gösteriyor.)

    Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.(Herkesin kendi üzerine düşeni layığıyla yapması vatanın ancak böyle kalkınacağını gerçek milliyetçiliğin boş propaganda değil vatan için çalışmak olduğunu gösteriyor.)

    Ben bir gün öleceğim fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.(Kendisinin önemsiz biri olduğunu bir kişiye bağlı kalmamamız gerektiğini ve asıl önemli olanın vatan olduğunu söylüyor.)

    Daha buraya uyacak bir sürü sözü var fakat burda anlaşılması gereken bütün bu fikirleri "Kemalizm" denen bir ideolojiye sıkıştırıp arkasındaki mantığı anlamadan o idelojiyi savunursak diğer saçma sapan ideolojilerden hiçbir farkımız kalmaz. O yüzden herhangi bir ideolojiyi savunmadan fakat Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alarak akılcı ve vatanın menfaatlerini ön planda tutacak şekilde çocuklarımızı eğitir ve dürüst bir şekilde çalışırsak istediğimiz refahı kendimiz kazanmış oluruz. Zaten Atam bunun da bilincindeymiş ki çok güzel söylemiş "Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir."
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      Nick entry uyumu
      ···
      1. 1.
        0
        Ahahah cidden lan
        ···
      2. 2.
        0
        olum adam ne güzel yazmış siz aptalmısınız lan
        ···
    2. 2.
      0
      Ben hayatımda bu kadar mantıklı konuşan bir adam görmedim amk daşşağına beton yetmez reis
      ···
    3. 3.
      0
      Taşşağına kurban amk
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster