/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +3 -1
    Beyler beni bilen bilir. Yıllardır evden dışarı çıkmıyorum. Dışarıda insanlar nasıl yaşıyor neler yapıyor hiç bir fikrim yoktu. Ta ki bugün dışarı çıkmaya karar verene dek.

    Dışarı çıkacağım için çok heyecanlıydım. Hemen duşa girdim. Uzun zamandır, annemin zorlamasıyla ailece bir kazana su doldurup maşrapayla yıkanıyorduk ama bugün bir çılgınlık yapıp ahizeyi açtım ve saçımı tam iki kez şampuanladım.

    Neymiş efendim su parası çok gelirmiş ahizeyi açarsak. Korksam da çekinsem de açtım ulan o ahizeyi. O kadar eğlendim ki duşta size anlatamam. Ahizeyi telefon gibi kullanıp sanki kız arkadaşım varmış da telefonda ona tam şu saatte şurada ol bebek diyormuşum gibi bir skeç bile canlandırdım. Sonra ahizeyi mikrofon yapıp karnıma su püskürtürken mustafa ceceliden bir şarkı söyledim.

    Evet, biraz fazla abarttım biliyorum. Annem bunu yaptığımı bilse beni bir daha eve almazdı ama ne olacak ya iki hafta yıkanmam çıkarırım suyun zararını dedim kendi kendime.

    Annemim banyonun kapısına astığı 8 yıldır giydiğim kırmızı renkli desensiz tişörtümü ve eşofmanımı giymeyip, yıllar önce LC Waikikiden aldığım ve üzerinde silinmeye yüz tutmuş California Sun yazısı olan bol ve kırışık beyaz renkli tişörtümü ve altına da ABC matik marka deterjanla yıkanmaktan rengi griye dönmüş siyah kumaş bir pantolonumu giydim.

    Evde bir saate yakın ayakkabı aradım. Ayakkabılığın altını üstüne getirdim ama bulamadım. Hava çok sıcaktı ve terledim. Ayrıca duştan çıkınca iyi kurulanamadığım için zaten ıslak olan tişörtüm iyice sırılsıklam oldu ve ayakkabılıktaki tüm toz çamur üzerime yapıştı. En sonunda benim bir ayakkabım olmadığını farkettim ve abimin kinetix marka spor ayakkabılarını giyip koyuldum yola.

    Evimize yürüyerek 45 dk uzaklıkta bir avm var. Oraya gidecektim. Sadece 10 dk yürümeme rağmen, yine annemin tak lekesi belli olmaz diye zorla giydirdiği yeşil üçgen kilotum zütümün arasına kaçtı ve sıcaktan pişik oldum. Zor da olsa AVMye ulaştım.

    Üzerimde sadece 1 liram olduğu için tek eğlencem yürüyen merdivenlere binmek oldu. Yürüyen merdivenlerden bir indim bir çıktım. Yemek katındaki masaların üzerinde yenmemiş patates kızartmaları vardı. Bir ara yiyecek gibi oldum ama:

    -Amk evde de her gün patates kızartması yiyorum bugün buraya eğlenmeye geldim dedim.

    Aslında dışarı çıkmamdaki amaç hem eğlenmek hem de insanlarla iletişim kurmaktı. Belki bir kız arkadaş bile bulabilirdim

    insanlarla iletişim kurmak için burger king mc donalds gibi dükkanlarının önündeki sıralara girdim ve tam bana sıra geldiğinde fikrimi değiştirmiş gibi yapıp sıralardan çıktım. Bu hiç işe yaramadı ve en sonunda yoğun bir şekilde kakam geldi.

    En üst katta bir tuvalet vardı ama ücretli olup olmadığına emin değildim. O yüzden en alt kattaki girişte bekleyen güvenliğe tuvaletin ücretsiz olup olmadığını sormak için bindim yine yürüyen merdivenime. Tuvaletin ücretsiz olduğunu öğrenince sevinçten havalara uçtum.

    Tekrar yukarı çıktım ve sonunda girdim tuvalete. Tuvalette kimse yoktu. Ben girdiğim an fotoselli lambalar beni farketti ve ışıklar yandı. Bir güzel sıçtım. Kısa günün karı, tuvaletteki tüm peçeteleri cebime doldurdum. zütümü de sildim, kuruttum ama külotum terden ıslak olduğu için zütüm tekrar ıslandı.

    Elimi yıkamak için çıktığımda kurutma makinesi diye bir levha gördüm. Tuvalette benden başka kimse olmadığı için tüm alanı mahrem yani benim zannediyordum. Biz evde öyleyiz, içeride ışık varsa kimse girmez içeri. Kurutma makinesine elimi tuttum baktım ne güzel ılık hava püsküirtüyor.

    ilk önce altına kafamı tutup sıcaktan terlemiş saçlarımı kuruttum. Daha sonra aklıma dâhiyane olduğunu düşündüğüm bir fikir geldi. Hemen donumu indirdim ve kurutma makinesinin altında amuda kalktım. Makine zütüme ılık ılık hava püskürtürken bir anda içeri iki kişi girdi.

    -Ne yapıyorsun lan sen burada dediler.

    -Asıl siz ne yapıyorsunuz görmüyor musunuz ışık yanıyor, içeride adam var be adam deyip hemen donumu yukarı çektim.

    Adamlar beni çekiştirdi ve dışarı çıkardı. Daha sonra güvenlik geldi.

    Güvenliğe:

    -Efendim bunlar ben tuvalette kurulama işlemi yaparken içeri geldiler ve mahrem alanıma girdiler dedim.

    Güvenlik :

    -gibtir git lan amk delisi uğraşamam seninle deyip attı beni avmden dışarı.

    Ne yapayım ben de döndüm arkamı hayatımın en eğlenceli zamanlarını geçirdiğim o ihtişamlı yapıya ve evimin yolunu tuttum.
    ···
   tümünü göster