/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 76.
    +8
    1) valla başlığı açan arkadaşı bilmem ama 24 saatimin birini ayırmak, ahlaklı ve iyi bir insan olmak, 12 ayın birinde mideme azıcık sahip çıkmak ve paramın 40 ta birini vermek çok da hayatımı çöpe atıyormuş gibi hissettirmiyor. Ha insanın aklına şüphe düşmüyor mu düşüyor. Her insanın bir şeytanı vardır.

    ilk 3 soru aynı sanırım son soruyla ilgili: açıkçası tam olarak okuduğum söylenemez ne yalan söyleyim. Ama parça parça hem türkçesinden hem arapçasından okudum. Özellikle çelişki olduğu iddia edilen ayetlere bakıyorum daha çok. Kalanını üşendiğim için işte okumuyorum.
    ···
    1. 1.
      0
      teşekkür ederim doğru dürüst bir cevap verdiğin için. Ben 3 büyük din kitabının da tamdıbını okudum ve ortak özelliği olan diğer bir cevaptaki arkadaşın dediği gibi yaşıyorum aslında. Düşünceme göre dinlerin asıl öğüdü iyi bir insan ol kendinden zor durumdaki canlılara yardım et ve kimsenin kötülüğünü isteme. Elimden geldiğince bunu yapıyorum ama ibadetlere aynı özeni gösteremiyorum. Tabiki kendimce korkularım da var çelişkilerim de var ama insan olmanın gereği değil mi bütün bunlar zaten?
      ···
    2. 2.
      0
      Düşündüğünden fazlasını alıyor (eğer yanlışsa). Gerçekleri elinden alıyor.
      ···
   tümünü göster