/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
  1. 1.
    +3 -1
    belli başlı kanıtlara bakarsak Ryder'ın aslında oyunun erken aşamalarında iyi bir karakter olarak yazıldığını anlayabilirsiniz.Şimdi diyeceksiniz The Introduction videosunda (CJ San Andres'a dönmeden önce olan olaylara değinen video) Ryder zaten kötü resmedilmiş. Ancak o video tamamen Ryder'ın oyunda kötü adamlardan birine dönüştürülmeye karar verildikten sonra hazırlanmıştır öncelikle onu belirteyim ve kanıtlarla başlayalım.

    Öncelikle meşhur görevden yani Green Saberden başlayalım. Çoğu insan bunu farketmez ama o görevde ara sahne sırasında CJ her zaman Big Smoke ve Tenpenny'e tepki gösteriyor sanki Ryder hiç orada değilmiş gibi (2:05 https://www.youtube.com/watch?v=LFiEweAfd3g ) videoya devam edecek olursanız Sweet'i kurtardığı sahnede aynı şekilde Ryder yokmuş gibi davranılıyor. Ayrıca Green Sabre görevinden sonra Tenpenny'nin bizi ormana kaçırdığı ara sahnede yine aynı şekilde CJ yalnızca Smoke ve Sweet hakkında düşünüyor. Bunları geçtik diyelim Sweet Ryder'ın öldüğünü bile bilmiyor ilgili bir diyalog yok yani.

    Diğer kanıt ise bu görev ( https://www.youtube.com/watch?v=D_v3PMoMGns ) aynı şekilde ihaneti öğrendiklerinden sonra bile hala yalnızca Smoke, Tenpenny ve Pulaski'nin adı geçiyor ama Ryder hiç yok.

    3. kanıtımız ise Ryder ihanet ve uzaklaşma sinyalleri vermiyor Smoke gibi. Bunları altta belirttim sıra sıra
    1-Ryder Grove Street'te yaşıyor yani tam çetenin kalbinde ama Smoke Idlewood'da yani Front Yard Ballas'ın kalbinde.
    2-Oyunun başında olan cenazeyi bilirsiniz malum bir kişi orada olmak yerine mahallede takılıyor tabi ki Smoke ancak Ryder gayet saygıyla cenazeye gelmiş bulunmakta.(Sakın şimdi cenazaye beraber zamanında gittiler demeyin çünkü gittiklerinde ne tören nede insanlar kalmıştı CJ istemese umrunda bile değil.)
    3-Drive-thru bölümünde Smoke Green Sabre'den konu açılınca hemen kıvırmaya çalışıyor ayrıca o görevde ateş etmek yerine yemek yemeyi tercih ediyor.(Zaten konuşmaları takip ederseniz anlarsınız Ryder baya kızıyor ve kafası karışmış şekilde konuşuyor Smoke ile.)
    4-Ryder için yaptığınız her görev Grove için bağlantılı mesela pizzacıya saldırmasının nedenlerinden biri onların grafitilerinden birini berbat etmeleri. Home Invasion, Catalyst ve Robbing Uncle Sam bu görevler hepsi Ryder'dan ve hepsi çetenin daha iyi silahlanması için.(Bitirdiğiniz anda üçünü bütün çete elemanlarımız Tec-9 ile spawn olmaya başlıyor yani elle tutulur yanı var.)Peki Smoke ? Her seferinde ya C.R.A.S.H.'e bela olduğundan onunla uğraşıyoruz ya da Grove'u ilgilendirmeyen kendi kişisel problemleriyle.

    Ryder bazen tam bir huur evladı gibi davranabiliyor bize ancak empati kurun Grove'un bize en çok ihtiyaç duyduğu anda arkamıza bile bakmadan gittik zaten Sweet'te bize ilk anlarda aynı şekilde davrandı ama sonradan ikisi birden bize saygı kazandı. Bazen bize rastgele dalga geçmeside normal bazı kişiler nefret ediyor ama mutlaka insanın bu tarz arkadaşı olmuştur.

    Ufak bir konu daha bonus olarak Ryder'ın görevlerini bilirsiniz arada sırada ikisi çocukluk anıları hakkında konuşuyor gülüp eğleniyorlar yani çok acımasız olmak lazım böyle bir ihanet için.

    Sonuç olarak Ryder nedenini bilmediğimiz bir şekilde görev ve konuşmalarla oyunun son aşamasında kötü adama çevrildi ama bu tarz büyük saçma hatalar göz ardı edilmiş. Zavallı Ryder...
    ···
   tümünü göster