/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +1
    üstte attığın gelenler video serisinin 34. bölümünü izledim gerçekten günümüzde islamla alakalı saçma olmayan insanı güldürmeyen ve tiksindirmeyen nadir içeriklerden biri.

    ama yine de bana yeterli gelmiyor. Sandığın gibi benim hayatım amerikan dizileriyle kitaplarıyla falan geçmiyor. Hatta onları bırak ben 15 yaşındayken elimden dini kitaplar, kur\'an falan düşmüyordu bak ciddiyim kitapların adını unuttum ama evde kitaplığıma bakarsam sana baştan sona okuduğum 10-15 tane dini kitap sayabilirim. Ben Amerikan özentisi sizin deyiminizle \'\'şeytani\'\' şeylerle büyümedim. Muhafazakar bir aile ve öyle bir çevrede büyüdüm, hatta bağnaz bir şekilde yetiştirildim de diyebilirim. Sonra liseye falan geçtim tabi daha farklı bi çevrem olmaya başladı. Ortalamanın üstü bir liseydi, herkes herşeye körü körüne inanmıyordu tabi herkes ergenlikle birlikte bir sorgulama sürecindeydi ve din muhabbetleri de tabi ki yapılıyordu. Özenti atayizler agnostikler falan.. Tamam onlar da çoğunlukla saçmalıyordu doğru düzgün bir açıklamaları da yoktu ama yine de farklı bir bakış açıları vardı ilk kez öyle insanlarla karşılaştığım için az çok etkilendim . işte zaman sonra felsefe dersleri almaya başladım, ünlü düşünürlerin düşüncelerini görmeye başladım ve çok ilgimi çekti ve zamanla yavaşça at gözlüklerimi çıkardım. .(yanlış anlaşılmasın burda bütün müslamanlar at gözlüğü takıyor demiyorum, ama ben o güne kadar at gözlüğü takıyordum)
    Bundan sonra da tek yaptığım biraz daha geniş açıdan bakmak oldu. Şu anda sadece dünyaya bakıyorum ve gördüğüm şeyleri kendi mantığım çerçevesinde değerlendiriyorum ve bu sonuçlara varıyorum. Yani belki yanlış bakıyorumdur olaylara belki size mantıklı gelmiyor ama benim hayatımda benim için en güvenilir kaynak benim beynimdir, öyle de olması lazım.

    Dinlerin çıkış amacı insanları kontrol etmek değil üstte gelişigüzel öyle yazmıştım. Dinler, insanların kendilerini daha huzurlu ve sakin tutmaları için zamanla ortaya çıkardıkları şeyler bu da çok normal insanların buna ihtiyaçları vardı çünkü hiçbirşey bilmiyolardı ve bazı şeyleri (mesela nasıl oluştukları veya mevsimleri veya gece gündüz olmasını, Ay\'ı, Güneşi, yıldızları hatta en basitinden yağmurun bile nasıl olduğunu) bilmiyolardı nasıl olduklarını anlayacak teknolojileri yoktu ve bunları o çağın kafasıyla yorumlayabilecekleri tek şey bir Tanrı\'nın bütün bunları bizler için yaptığıydı. Günümüzde böyle şartlarda değiliz, evet hala nerdeyse hiçbirşey bilmiyoruz ama ucu bize dokunan bazı şeylerin sebeplerini ve sonuçlarını bildiğimiz hatta bunların çoğunu yapay olarak kendimizin de yapabildiği bir seviyedeyiz . Şu an Doğa bilinmez gelmiyor çoğu şeyin sebebini biliyoruz bu yüzden de insanlar artık bütün bunların bir Tanrının yaptığı şeyler olduğuna inanmak mecburiyetinde değiller. Kısaca şöyle anlatıyım mesela bugünlerde geyik konusu olan şey \'\'Allah yoksa bu dağları kim yarattı \'\' sorusu değil mi ? bundan 1500 yıl öncesine gidersen bu aslında çok çok etkili bir soruydu, çünkü Tanrının bunu yaratmasından başka bir açıklama bulamıyolardı dağların nasıl oluştuğuyla ilgili.

    Evet çok uzun oldu burda sadece dinlerin çıkış noktasını anlattım. Attığın video ile pek ilgili değil onlarla ilgili de yazardım da zaten yeterince uzun sürdü. Buraya kadar okuyan olur mu onu da bilmiyorum yanıt alırsam o video ile ilgili de bişeyler yazarım.
    Dediğim gibi sana doğru gelmek zorunda değil ama bana en mantıklı gelen açıklama bu.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster