/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4
    bu sene YKS'ye girdim ve birkaç taktik aktarmak istiyorum.

    Sıralamam çok çok iyi olmasa da birkaç kişiye yardımcı olayım dedim.

    Öncelikle 9-10'da pek çalışmadım ortalamam bu yüzden düşük.
    Sonra 11'in başında aklım başıma geldi.
    11.sınıfta sadece 11'in konularına baktım eskiyi hiç tekrar etmedim bu yüzden bayağı bir zorlandım. Yani eğer lise 3'e geçtiyseniz 9-10'u şöyle bir tekrar edin konuları inanın çok kolay.

    11.sınıfta sınavlarınıza asılın. 12. sınıflara göre daha rahatsınız.
    Ama lise sona geçince ve o aradaki yaz tatilinde artık eve kapanmak zorundasınız. Ne kadar sosyal medya hesabınız varsa silin, dondurun, kapatın. Özellikle YouTube. oradaki hiçbir motivasyon, taktik videosuna ihtiyacınız yok emin olun. Sadece ders videoları ve kanalları kalsın. onlar bayağı bir kullanışlı oluyor. incisözlükten de çıkın

    Kendinize konu listesi çıkarın
    evet burası da öenmli. elinizde mutlaka her dersin güncel konu listesi olsun. mümkünse kendiniz yazın. hangi konuyu biliyorsunuz, hangi konuda eksiğiniz var, hangi konunun adını bile duymadınız bunları görmüş olursunuz.

    Plan hazırlamaktan kaçınmayın korkmayın.
    Birçok kişi "ben program yapamam abi ya biri bana yapsın ona uyayım" der. çok yanlış arkadaşlar. lütfen üşenmeyip kendinize program hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz konu listesinden her hafta başında kendinize o hafta bakacağınız, bitireceğiniz konuları seçin. birkaç haftaya kadar "bir haftada ne kadar konu bitirebildiğinizi" öğrenirsiniz.

    Ben 11 ile 12 arasındaki yazı YGS (TYT) çalışarak geçirmiştim ama bu benim çalışma tarzım sizin nerede eksiğiniz varsa ona yoğunlaşın.

    "12'ye geçince zaten herkes çalışacağı için ben de otomatik başlarım" düşüncesine de kapılmayın bizim sınıfın yarısı 2.dönem olaya uyandılar ve çok geç kaldılar. Mezuna kalmak zor bir şey arkadaşlar.

    Kendinize bir hedef koyun ve kapasitenizi bilin.
    Burada gerçekçi olalım arkadaşlar. ilk 100'e gireceğim demeyin mesela
    bir bölüm ve üniversite seçin. sonra okulda veya dershanenizde yapılan denemelerde seviyenizi görürsünüz zaten

    Deneme çözün, süre tutun, yanlışlara odaklanın.
    Ben her hafta bir deneme çözmüştüm. benim konular daha bitmedi demeyin çözün. Nerede eksiğinizin olduğunu ve deneme nasıl çözülürü böyle böyle öğreneceksiniz. süre tutmayı unutmayın. bir kronometre , kol saati alın. olmadı telefonun kronometresini kullanın(tavsiye etmem, dikkatinizi dağıtabilir.). Türkçe bitince kaç dk sürdüğüne bakın. işte mat'a kaç dk ayırdığınıza bakın. Sürekli hızlanmaya çalışın. Süre tutarak da hızlanıp hızlanmadığınızı görürsünüz. Denemeden sonra netinize bakıp denemeyi bir kenara fırlatmayın. o yanlışların mutlaka nedenini öğrenin. tekrar yapmaya çalışın olmadı hocaya sorun.

    devdıbını yazarım sonra
    ···
   tümünü göster