/i/Para

  1. 26.
    0
    Altının azlığıyla alakası yok mu ciddi misin? Altın az olmasının yanında kimsayal özellikleri ve taklit edilememediği için değerli. Zaten kimyasal özelliklerinin bu denli karmaşık olması da az olmasının sebeplerinden de neyse konu o değil.

    Yarak kürek paradokslar atmayın.Özellikleri kullanışlı ve az olan şeyler değerlidir.Özellikleri kullanışlı ama çok fazla olan su o kadar değerli değildir.Su miktarı da azalırsa değeri artar

    Seviyenizi gibeyim sizin ikiniz de boş muhabbet çevirmişssiniz
    ···
    1. 1.
      0
      eski çağlarda altının neresi kullanışlı acaba açıklar mısın ? altın yenilmez içilmez silah olarak ta kullanamazsın metale göre kolay bükülüyor
      ···
    2. 2.
      0
      hayır amk bi tak bilmeden atıp tutuyorsun, eski devirde kim neyi taklit ediyor amk _? yapay gümüş mü yapıcaklar yada bakır mı ? ayrıca altının nesi dier kardaşın dedigi gibi kulanışlı ? iletkenliginden dolayı bilgisayar parçalarındamı kulanıyordu sümerliler bizmi bilmiyoruz amk ? ayrıca çin e de git altın degerlidir fransaya da git altın amerikaya da git altın, tabi zekan geri oldugundan açıklayayım, yeni dünyada keşifler yapıldıgında kızıl derililerden tut mayalara kadar altın degerlidir, altının çok oldugu uygarlıklarda da altın degerlidir az olanda da, hiç bir zaman küresel ticaretle alakası olmamıştır kanıtı kızıl derililerdir avrupa asya alakaları yok ama, kaşiflerle ortak noktaları altın a deger vermeleri, sebeblerini ise yukarıda yazdım gibe gibe altın ı para birimi olarak kulanmaz zorunda uygarlıklar alternatifi gümüş dışında yok zira.
      ···
    3. 3.
      0
      Neoklagib bakış açısı, değerin arz-talep sonucu ortaya çıktığını, yani fiyatın ta kendisi olduğunu söylüyorsun. Buna karşı çıkanlar olabilir belki ama başlığı açanın anlattıklarıyla çelişmiyor bu. Kendisi ortada bir paradoks olmadığını da belirtmiş zaten.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster