/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +9 -1
    Part 1 -Savaş öncesi, savaşın fitili-
    Adolf Hitler\'in hayatını falan yazmayacağım zaten Wikipedia da yazılanlardan çok fazlası yok.
    Direk savaşın başlangıcından önceki planlarına geçeceğim.
    Adolf Hitler bildiğiniz gibi Nasyonal Sosyalist Doktrinin de en önemli unsuru olan anti-semitizm olayına çok bağlıydı
    Devletinin ve Milletinin açlık ve sefalet içinde yüzmesinin sebebini tamamen yahudilere bağlıyordu ona göre Almanya birinci Cihan harbi esnasında dış devletlerle uğraşırken aynı zamanda iç kargaşa yani Yahudilerle uğraştığı için savaşı kaybetmişti.
    Enflasyon çok yükselmiş alım gücü nerdeyse yok gırtlağına kadar borçlu ve şerefi ayaklar altına alınmış bir Almanya mevcuttu.
    Hitler Versailles anlaşmasını öyle pat diye yırtıp atmadı tabi ki ilk önce Avrupa devletlerinin nabzını ölçmek için Ordu\'nun sınırlandırılan sayısının üstüne çıkmaya başladı, Avusturyayı işgal etti bunlar sadece nabız yoklamaydı çünkü bir anda savaşa giremezdi ne olacağı henüz belli değildi Avrupa devletlerinden bu hususlar da ses seda çıkmayınca yine de ne olur ne olmaz diye yanına Sovyetler birliğini de aldı sonuçta Sovyetler kısa sürede çok gelişen ve güçlenen bir ülkeydi kendi ülkesi de ekonomik ve askeri anlamda çok güçlüydü aslında Sovyetlerle ittifak isteği Avrupa devletlerinin gözünü korkutmaktı zira Nasyonal sosyalizmde en önemli unsurlardan biri anti marksizmdir.
    Savaş hazırlıkları başladı ordu güçlü ve tam donanımlı komutanlar çok tecrübeli askerler tam itaaktar ekonomi zaten dünyanın en iyisi. Bundan güzel ortam mı var.

    • Devam edecek kesmeyecegim anlatım tarzımı beğenirsiniz umarım*
    ···
    1. 1.
      0
      Güzel gidiyor
      ···
   tümünü göster