/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +10
    Part 7 -Britanya savaşı veya hava savaşları-

    Fransa'nın içinden geçtikten sonra intikam sırası kime geldi?

    Tabi ki üzerinde güneş batmayan imparatorluğa

    Bu savaş Almanlara çok pahalıya patladı sebebi askeri zaiyat değil çünkü Alman ordusunda istemediğin kadar asker neredeyse sınırsız üretim uçak vardı.

    Bu savaş Almanlara bir iki savaş kaybettirdi.

    ingiltere biliyorsunuz ada ülkesi öyle hop deyince panzerlerle girilmiyor blitzkrieg burda pek işe yaramıyor.

    Nabız yoklama işi bu sefer Lutwaffe'ye (Hava kuvvetlerine) kalıyor.

    Nabız yoklama dedim çünkü eğer Lutwaffe hava savaşlarını kazansaydı Almanlar denizden ingiltere'ye büyük bir çıkarma yapacaktı.

    Gelelim olaya bu ingiltere'nin kraliyet hava kuvvetleri Almanların ki kadar güçlü olmasa da zamanın normal teknolojisinden giden gayet sağlıklı uçaklara sahip olan kuvvetlerdi Hitler ingilizlerin hava kuvvetleri yok etmeden denizden giremeyeceğini biliyordu çünkü ağır bir bombardıman alırsa bedeli de ağır olurdu bu sebepten mütevellit önce gözünü kraliyet hava kuvvetlerine dikti.

    Yaklaşık 2400 kadar Alman uçağı ingiltere'ye özellikle sivillere ağır bir bombardımana girişti ama bu kadar fazla sayıya rağmen 2000 parçadan oluşan ingiliz hava kuvvetlerine üstünlük sağlayamadılar.
    Yaklaşık 60.000 ingiliz sivil vatandaşının öldüğü düşünülüyor.
    Aslında Lutwaffe nin daha doğrusu Hitler'in ilk hedefi direk siviller ve önemli politik kurumlardı çünkü eğer bir savaşta sivilin inancı kirilirsa o savaş orda bitmiştir zaten ama ingiliz halkı hala askerlerine inanıyor ve güveniyorlardı bu arada şunu da belirtelim bu savaş da ilk defa radar kullanıldı işte ingilizlerin asıl şans kaynağı buydu çünkü bir Alman uçağını 6 km öteden görebiliyor ve hazırlanıyorlardı buna rağmen ingilizlerin 2000 uçağından 1600 ü parçalandı.
    Bu savaş öyle çok uzun uzun anlatılacak kadar büyük bir savaş olmadı zaten çok kısa sürdü.
    Almanlar 1800 uçak zaiyati bir çok ölü ve yaralı ile savaşı kaybetti.
    ···
   tümünü göster