/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +5
    Part 8 - küçük enişte italya-

    Hitler savaşın başında en büyük hatayı bu salak italyanlarla ittifak kurarak yaptı zaten.

    italyanlar Kuzey Afrika'da ingilizlerle sidik yarıştırırken ingilizler Mısır'da tabiri caizse anasını gibiyor italyanlar yardım için Almanları çağırıyor ve Almanlar Afrika'da bir kolordu oluşturuyor komutanı ise Namı diğer çöl tilkisi Erwin Rommel anam babam.
    Rommel daha ayağının tozuyla el ageylada ingilizlere hiç beklemediği bir baskın gerçekleştiriyor ve kenti ele geçiriyor
    Rommel bununla kalmıyor bingazi de bir de ingilizlerin ikinci zırhlı tümenini teslim alıyor tobruk önemli bir bölge olduğu için ingilizler orayı iyi koruyor Rommel iki kere tobruka saldırsada başarılı olamıyor.
    ingilizler olacak gibi değil Almanlara karşı taarruza geçiyor ama pek birşey yapamıyorlar başarısızlıkla sonuçlanıyor
    ingilizler yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bir taarruz daha yapıyor ama yermi benim Rommelim anam babam ingilizleri yine gibip atıyor.
    ingilizler üçüncü bir taarruza kalkışıyorlar tam 200 tankla başlatılan bu operasyon da Almanların elinde sadece 30 tank var ve sonuç Almanlar kısa bir savunma süresinden sonra ingilizleri bingaziye kadar kovalıyor bunu 200 e karşı 30 tankla yapıyor.
    Rommel aslında italyanların savunmasına yardım amaçlı gönderilmesine rağmen hem savunma yapıyor hem de ingilizleri kovalayıp taarruz yapıyor çöl tilkisi lakabı da buradan gelir zaten
    ilk partlarda belirtmiştim Rommel çok büyük bir stratejist diye adam tanklara süpürge çalısı varya onlardan takip toz Duman yaparak kalabalık bir ordu imajı veriyor ingilizlere ve bu stratejisi başarılı oluyor.
    ingilizler mevcut komutanın başarısızlığından dolayı başka bir komutan görevlendirip Afrika'ya gönderir bu komutan tobruku Rommelin elinden alıp rommeli mağlup eder ama bir salaklık yapıp geri çekilen Alman ordularını takip eder bunu gören Rommel hızlı bir şekilde manevra yaparak karşı taarruza geçer ve kendisini kovalayan orduyu geri püskürtür.
    ···
    1. 1.
      0
      Montegomery adamdır
      ···
   tümünü göster