/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    +5
    22 Haziran 1941 dünya tarihinin gördüğü en büyük kara harekatı Operation:Barbarossa

    Benim Hitler'im yapmaz diye diye bütün kurmaylarına karşı çıkan Stalin Hitler'in kendisinin üstüne dünyanın en büyük kara harekatını düzenlediği için birazcık alınmış olmalı çünkü kurmayları Stalin'i defahatle uyarmasina rağmen o Almanların kendilerine saldıracağına inanmıyordu.
    Operasyon Barbarossa ya katılan Mihver askerlerinin sayısı 3 milyonu aşkın Kuzey ve Güneyden ilerleyen birliklerin hedefi belli ilk olarak Leningrad sonra Kiev ve Moskova Almanlar tarihin en kanlı ikili savaşlarından birinin fitilini yakıyor
    Ama Ruslarda öyle küçümsenecek durumda değildi sonu gelmeyen asker gücü Almanlara karşı daha fazla uçak ve tankları vardı ama tabi Alman avcı uçakları o Sovyet uçaklarının daha operasyonun ilk gününde içinden geçti.
    Almanların amacı belli imha maksatlı savaş kısa savaş istiyorlar Sovyetler geriye doğru kaçmadan onları yakalayıp hızlıca Moskova'yı ele geçirmek ve Sovyetlerin diğer bölgelerde ki sanayisini yok etmek istiyorlar.
    Bu durumda geri çekilmesi gereken Stalin büyük bir hata yapıp Almanların istediği gibi geri çekilmiyor ve milyonlarca askeri helak oluyor.
    Ama hata yapan tek kişi stalin değil Almanlar Moskova'ya çok yaklaşmışken Hitler sanırım heyecanına yenik düşüp
    Yürümeyi durduruyor ve mekanize + zırhlı birlikleri Sovyet topraklarında ki diğer ordulara yardıma gönderiyor.
    Elbette Moskova işini kafasında bitirmiyor ama 6 hafta kadar uzun bir süre gecikme yaşıyor
    Almanlar yine Moskova'ya çok yaklaşırken bir dur emri daha geliyor ama bu sefer Hitler'den değil tabiat anadan kış bastırıyor ve Sovyet topraklarının yolu Alman toprakları kadar lüks değil maalesef yollar asfaltsız Alman tankları ilerlemekte zorlanıyor
    Bu durulmayi gören ve sibiryadan gelen desteği hemen kullanan Sovyet askerleri o şartlarda geri bile çekilemeyen Almanya'nın üzerine var gücüyle saldırıyor.
    Bu savaşın genel özetiydi şimdi ayrıntılara giriyorum rez alın
    ···
    1. 1.
      0
      Hızlı yazzz
      ···
   tümünü göster