/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +3
    Evet, 6 ay ömür biçmişti doktor bana. Fakat iş o ki halen hayattım. Geçen doktora gittim film çektirdi bir şeyler yaptırdı baktı etti iyileşme var dedi. Vay dıbına koyim hayatta iyiye giden tek şey dedim kendi kendime.

    Hastaneden çıktım bir parka oturup etrafı seyrettim. Düşündüm. Bu güne kadar ne yapmak istedim diye. Küçükken hep gitar çalmak istedim ama nasip olmadı. Hep bir klagib arabam olsun istedim olmadı. E azcık mutlu olayım dedim olmadı. Ulan dedim ben manisalıyım, allahın manyağıyım yapacam dedim hepsini.

    Önce bi abimi bulayım dedim gittim sordum soruşturdum oturduğu yeri öğrendim. Kendine bambaşka bir hayat kurmuş. inşaat mühendisi olmuş, evlenmiş bi de iki çocuğu varmış. Gittim çaldım kapıyı eşi açtı kimsiniz diye sordu. Ben de abimin adını söyledim burda mı diye sordum. Bi sandalye sesi geldi kalbim atmaya başladı. Geldi dikildi karşıma. Bi bakıştıktan sonra çok değişmişsin dedi. Sen de dedim ve sarıldık. Evine aldı, ayrı geçen 4 yılda neler yaptığımızı anlattık. Yeğenlerim fatih ve ceydayla tanıştım. Ufacık ikisi de hele fatih böyle ufacık yumuk yumuk bişiy. Sonra bana nerde kalıyorsun diye sordu abim. Ben ufak bi yerde kalıyorum dedim detay vermedim. O akşamı geçirdikten sonra abim beni evime bıraktı. E gördü tabi nasıl bir tak çukurunda yaşadığımı. Tekrar sarıldık ben evime çıkıp yattım.

    Ertesi sabah beni almaya gelmiş. indim aşağıya hadi dedi seninle işimiz var. Önce çok kral bi mekanda kahvaltı yaptık. Çıktık ordan abimin şirkete gittik. Abim patronlarıyla görüşmüş çalışacak boş yer var mı diye. Kendi yaptıkları bir rezidNsın satış ofisinde yer varmış. Bana sordu böyle bi iş yapar mısın diye. Ben kabul ettim, yaparım dedim. Ufaktan işin inceliklerini anlattılar. Bildiğiniz emlakçılık ama sadece o rezidanstan daireler satıyosun. Aylık 5000 maaşı var, sattığın daire başına 500 lira civarı ekstra veriyorlar.

    Çalışmaya başladım, biraz avans alıp üst baş kıyafet aldım, yeni bir eve geçtim çok nezih bi yerde mis gibi 2+1. Abim işe giderken beni de alıp zütürüyor. Mis gibi çalışıyorum, her şeyim düzene girdi.

    O istediğim gitarı aldım, yavaş yavaş öğreniyorum. Klagib araç için para biriktiriyorum. inşallah birkaç ay sonra bir tane alacağım. Alkolu bıraktım ara sıra içiyorum öyle özel günlerde kutlamalarda falan. Sigarayı bıraktım. Bir de spora başladım.

    Geriye kalan ailemle, yeni işim ve hayatımla mutluyum. Her şey bir düzene oturdu. Hayallerim ufak ufak gerçekleşiyor. Bundan birkaç ay öncesine kadar asla böyle şeyler tahmin edemezdim. Muhtemelen evimde bir gün ölüp giderim cesedimi de kokmaya başlayınca bulurlar diye düşünürdüm.

    Şunu öğrendim arkadaşlar hayat size ne kadar vursa, acı çektirse, süründürse, bütün umut ve beklentilerinizi silse de bi zaman sonra bırakıyor . Yerden kalkıp devam etmek size kalmış.
    ···
   tümünü göster