/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +2
    tak degil rok onun adi kardesim.

    iki cesit rok vardir. Uzun rok kisa rok.

    Kalen ile sahin arasina tas girmiyosa, o ana dek sana hic sah cekilmediyse ve sahini hic yerinden kipirdatmadiysan eger (bunlar sart bunlardan biri olduysa rok yapamazsin) sahini kalenin yanindaki kareye getirirsin. Kaleyi de sahin hemen sagindaki kareye koyarsin al sana kisa rok. Kisa rok yapabilecegin yer sahin oldugu yerdeki kaledir. Yani vezirin tarafindaki kaleyle kisa rok yapamazsin. Sahin yakinindaki kaleyle kisa rok yaparsin.
    Vezirin tarafindaki kaleyle uzun rok yaparsin. Onda da ayni sartlar gecerlidir. Kalenin yani bos olmalidir. (Yani vezir, fil, at baska karelerdeyken) sahi kalenin sagindaki kareye alirsin. Kaleyi sahin ustunden hoplatir ve sah ile arasina bi bosluk girecek sekilde sahin sagina koyarsin. Direkt sagina ama aradaki bi bos kale olmalidir. Bunun adi da uzun roktur.

    Rok bi savunmadir. Yani ihtiyac duymuyosan yapman mantiksizdir cunku sahini gibistirir ve hareket alanini daraltir. Hele hele rakip kalenin tarafi iyice dagittiysa mesela rok mantiksiz olur. Gereksiz yaparsan rok yenilmene, gerekli yaparsan ise seni galibiyete goturur.

    iyi oyunlar.
    ···
    1. 1.
      -2
      iyi forumlar
      _______________________________________________________________________________________
      ···
   tümünü göster