/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    -1
    anarşizm nedir? niçin gereklidir? geleceği şekillendirecek anlayış mıdır? lütfen boş serzenişlerde bulunmayınız. biliyorum ki yazarken yazdığınızı düşünecek vaktiniz oluyor. daha iyisini yapabilirsiniz. ben size güveniyorum.
    ···
    1. 1.
      0
      Ne için/ kimin için çalışıyorum ve emeğim kimler tarafından ne şekilde sömürülüyor sorularına makul cevaplar bulmanız durumda azıcık aydınlanacağınıza inanıyorum.
      ···
      1. 1.
        0
        evet doğru gücü elinde bulunduran insanlar için çalışıyoruz ve çok çalışıyoruz. kazancımız emeğimizin karşılığı değil. köleden çok bir farkımız yok. kendimize ayırabilecek zamanımız yok. bunların hepsi doğru. ama düşünceler içgüdülere baskın gelemez. en ufak bir güce sahip olan güçsüze baskın gelir. senin arzuladığın utopyanın sonu feodalite
        ···
    2. 2.
      0
      Toerik anarşizm bireyin bilinçlenmesi üzerine kuruludur. Bu yüzden çoğu anarşist anarko takılır. Ben de senin gibi bu ütopyanın uygulanabilir olduğunu düşünmüyorum elbette ama bu demek değil ki sisteme boyun eğelim. Toplumdan soyutlanmadan emeğimizi minimum sömürteceğimiz ve güç odaklarına en az şekilde verim sağlayacağımız bi yaşam şekli gayet mumkun. ben buna inanıyorum ve hayatıma da entegre etmeye çalışıyorum. Objektif bakınca feodalleşme durumum var ama tolere edilebilir düzeyde. Bu feodalleşme de köleleşmiş insanlardan kaynaklanıyor. Çoğu insan üretim taraftarı değil. Para odaklı. Sonuç böyle olunca da yapacak bi şey kalmıyor maalesef.
      ···
   tümünü göster