/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    -1
    Pesin not; Uzunca okumak istemeyen direk 111111 bolumunden itibaren okuyun(sene 2001-2002).

    Sene 2000 lerin basi, 2001-2002 gibi birsey.

    Bursa'nin bir ilcesinde, o zamanlarin adiyla Burgaz'da, simdinin adiyla Guzelyali'da yillik babane ziyaretindeyiz. Kuzenim de var. Babanemin evinde kaliyoruz.

    Babanem, vefat eden dedemden ona baglanan maasi yeni almis. Canta koridorda sehpanin ustunde duruyor, fermuari acik. Merakli gozlerden saklanamayacak kadar piril piril parlayan yesillikler var icinde. Kuzenle ayni yasda olmakla birlikte, yasimiz 12-13 gibi birsey. Ben erketeye yatmak suretiyle kuzen ince parmaklariyla operasyona baslamis. Islem bitince odanin issiz bir kosesinde aldigi, daha dogrusu caldigi paraya bakiyoruz. Adam 160 milyon calmis(6 sifir at 160 Lira- en buyuk para 20 milyon o zamanlar). Bu gunun parasina oranlarsak, o zamanin asgari ucreti su sekilde:
    2001; 122 milyon
    2002: 184 milyon
    2003: 225 milyon

    Yani adam resmen bu gunun parasiyla asgari ucreti yani 1600 Lira yi yurutmus. Yasimiz 12-13. Hemen bakkala gidip birer magnum dondurma envayi cesit cikolata aldik. Geri kalan parayi da paylastik. Fakat bir sorun vardi, para cok fazlaydi. Ulan 13 yasindaki cocuga bu gun 1600 lira verdiginizi dusunun. Tabi o zamanlar oyle cep telefonu tablet vs. yok. Yani teknolojik alete harcanamaz para. Neyse efendim solugu atari salonunda aldik. Tum gun oynadik. Sinirsiz jeton hakki!

    Aradan gunler geciyor, biz her gun atari salonunda tum gun takiliyoruz. Atari salonun sahibi bizi artik taniyor, yuklu jeton aldigimiz icin adam artik bize fazla fazla veriyor jetonlari. Bir cocuk icin cennette yasiyormusuz gibi hissediyoruz. Ben yinede aligib olmadigim icin parayi ve jetonlari fermuarli cebimde sakliyorum. Kuzen ise jetonlari aterinin ustune yigiyor. Oyunda olunce dogrudan jeton atmak daha kolay olsun diye yaptigini soyluyordu. Aldigi jetonlarin 1/4 dunu caldirmistir ki, bagzen calmaya kalkisanlari yakaliyoruz. Etrafimiz bizi izleyen diger cocuklarla dolu tabi. En cokta Tekken, Simpsons ve Mustafa oynuyoruz.

    11111111111 - (Ozet = Babaneden para calip atari salonuna gittik)
    Gunlerden bir gun ben tek basima Mustafa oynarken, benimle ayni yaslardaki bir cocuk yandaki Joysticke benimle beraber oynamaya basladi. Lavuk oyunda dayak yiye yiye canini nerdeyse sifira indirdi, son bir gibimlik cani kalmisken, " Kollari degistirelim sen bununla oyna ki oyunu bitirelim" demesiyle beni ittirerek benim JS'i aldi. Bende o reflekse onun JS'i aldim. Aq daha alirken öldüm oyunda aq. Kolu geri ver dedim. Elemanda öldün sen olmaz dedi. içimde bir anda fırtınalar koptu. Çocuğa dalacam bundan kaçıs yok. Çocuğun tipi tam bir serseri ama çelimsiz. Kavga hazırlıkları yaptım kafamda. Tam harekete geçicem yandaki başka çocuk dedi ki

    -"Serdar zorla cocugun elinden kumandayi aldin, adam belki vermek istemiyordu, adam seni dövse haklı" dedi.

    Serdar döndü dediki
    -" Kemal ABI ler burda, beni doverse Kemal Abi de onu dover".

    Ulan ABI kelimesini duyunca ben tabi tirstim bir anda. O sirada da eleman oyunda öldü ve mekanın dışında sigara içmeye başladı. Diğer çocuk da bana
    -" Kemal abi burdaysa bulaşma, yapacak bir şey yok" dedi aq. Kim ki Kemal abi diye sorunca, "Kemal abi varya cakma zippo satiyor arada sirada burda" dedi. Sonra ekledi "lise terk!"

    Hani o zamanlar 1 yas bile cok onemliyken Kemal abi denen adam lise terk! Ben mi? Ben 13 yasindayim, yani 8 yillik ilk ogretimin 6.- 7. sinifindayim aq. Lise demek o zaman bizim yas grubu icin cok ayri bir level di ki lise terk demek, serserilikte, kavgacilikta ulasilabilcek son nokta demekti. Tabi ben tirgib bir sekilde sustum. O an aklimdan acaba Kemal abiye gidip durumu anlatsam beni hakli bulur mu diye gecirken kuzen geldi ve durumu ona anlatmadan eve gittik. Niye anlatmadin diye merak eden olursa, kuzen benden de daha az kavgaci.

    Ne zaman atari kelimesini duysam aklima o cocuk ve Kemal pici gelir. Kemali hic gormesemde en az o kumandayi elimden alan huur cocugu kadar nefret ederim. Tabi simdi 31 yasina geldik, artik yasin bir onemi kalmadi, hafiften de boylu posluyum. 181 boy 80 kilo. Bir sekilde o pici ve Kemal anasi gibilmisi bulsam. Analarini gibe gibe bayiltirim. Tamam sakinim * . Bu animdaki o elemana sesleniyorum, eger bu olayin icinde oldugunu dusunuyorsan ya ozur dile ya da bir adreste bulusalim. Eger bulusucaksak Kemal Abi yide getir, soz veriyom tek gelicem ve yanimda silah tas sopa bicak micak olmayacak. Su Kemal abiyle de tanismis oluruz. Avradinizi gibicem sizin eger bulursam.
    ···
   tümünü göster