/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
  1. 1.
    +9
    Alexander J. Mercer

    \"Benim adım Alex Mercer, tüm bunların sorumlusu benim. Bana katil dediler, bir canavar ve terörist. Ben bunların hepsiyim…\"

    2009 Activisionun dağıtımını üstlendiği, Radical Ent. yapımı prototype oyununun, baş kahramanı ve kontrol ettigimiz karakter.

    kod adı = \"ZEUS\"

    Oyunu ilk çıktığında oynamaya başlamış ve nedendir bilmem aşırı hoşuma gittiğinden çok fazla oynamışımdır. 7 kere oyunun storysini bitirdim ve saatlerce yan görevlerle meşgul oldum. evrenine saygı ve sevgi duyduğum oyunun kontrolleri, grafikleri, hikayesi, mekaniği, karakter özellikleri, vb. açıdan birçoğu optimum düzeyde ve kalanı da tatmin edici olduğundan hala en sevdiğim oyundur.

    son 1 yıldır oynamadigimdan aklımda kaldığınca oyundan bahsedeyim.

    New York da geçiyor
    Alex J. Mercer Gentek şirketinde çalışan bir doktordu. Gentek şirketi Blackwatch adına çalışan bir kuruluş fakat bunu sonradan anlayacağız.(Raymond McMullen isimli Gentek başkanini öldürünce). Blacklight adı verilen bir virüsü inceleyen gentek çalışanları virüsün kontrolünü kaybetmiş ve Manhattanin bir çoğuna yayılan virüs insanları degistirmis, bir nevi zombi yapmıştır. Blackwatch önlemek için şehire giriş ve çıkışları kapatır ve şehir içinde savaş başlar. Gentek mühendislerinden birçoğunu da katleden Blackwatch ordusuna karşı Alex blacklight virüsü alır ve saklamak ister. fakat maalesef askerler tarafından bulunup katledilen Alex, düşürdüğü tüpün içindeki virüs sayesinde ölmez. gözlerini morgda açan alex, ölmeden önce virüsü yayan kişi olmasına karşın öldükten ve dirildikten sonra kendini suçlar ve hatasını düzeltmeye çalışır.

    Kardeşi olan Dana Mercer ile irtibata geçer ve yardım alır kardeşinden. Enfeksiyondan iyi yönde etkilenen Alex çeşitli özelliklere sahip olur.

    insanlari emerek onlarin anilarini, hafizalarini bakabilir ve onların kılığına girebilir.

    Çok güçlü, hızlı, çevik ve dayanıklı olan alex arabalari kaldırıp atabilir, binalara tirmanabilir ve atladiginda (süper kahraman inişi) hasar almadan hasar verebilir * .

    Birkaç uzaylımsi forma da dönüşebilen alex elini değişik formlara sokarak silah olarak kullanabilir. güçlerini sonra anlatacagim.

    Dana bizi Karen parker adında birine yönlendirir ki bu kari2 bizim eski sevgilimizdir. Bize virüsü durdurmada ve bizi iyileştirmede yardim2 eder bu oc. Oc diyorum çünkü öldüp dirildikten sonra hafızasını kaybeden alex, geçmişi araştırarak şimdiye gelirken Bloodtox adlı bir silah yapıldığını öğrenir. Silahi Alexin tedavisi için aldığı örneklerden geliştirmistir Karen.

    Bu sıralarda öğrendiğimize göre virüs yeni değildir. Daha önce (Idaho \'ydu heralde) denenmiştir. Orada Elizabeth Anne Greene adlı hippi genç bir kız dışında herkesi öldüren virus,

    Kod Adı \" MOTHER\" greene olumlu yönde etki etmiş ve ona uyum sağlamıştır. Alex Greenein Gentek binasında olduğunu öğrenir ve bi ziyarete gider. Greene doğrulur ve \" Bekleyiş sona erdi\" diyerek bi koyar alexe. Alex noluyo aq derken Greene kaçar gider, gitmekle kalmaz orada farklı, mutant köpek gibi bişey oluşturmuştur. Şehire birde bunlar musallat olurlar.

    Biz yine şehirde soytarilik yapıp, polis merkezi yıkıp, enfeksiyonlu mutant köpek doğuran binalarin içinden geçip sağda solda sürterken. Tabi biraz da hikayeye yönelik oynarken Blackwatch in Komutani mi diyim artık en taşaklısi işte, bizden endiselenir ve bize karşı Robert Cross isimli bordo bereliyi yollar, eline de bi aşı verir ki aşı bizi hasta edecek ve yeteneklerimizden alikoyacaktir. Hastalığımız süresince Kardeşimiz bizi Bradley Ragland isimli, Blackwatch ile çalışmayı reddeden, hipokrat yeminine saygılı bir doktora yönlendirir ki bize pek yardımı dokunur. Kardeşimizi mutant köpeğin daha büyüğü, mutant ayı diyeyim artık, kardeşimizi kaçırır. Onu kurtarıriz falan derken Sonunda saldırı altindayken Zırhlı bir formla beraber tüm yeteneklerimizi tekrar kazanırız.

    Elizabethin peşine düşeriz. Bloodtoxu Times Meydaninin oraya kurar ve orduyla beraber yaratiklardan korumaya başlarız. En sonunda Greene kocaman, salyangoz kabuğu gibi bişeyle yerin altından çıkıverir. Zorlu bir mücadelenin ardından greene o formun içinden düşer ve bir güzel emeriz onu :d. Zihindeki birçok şeyi öğrendikten sonra aydinlanmis konfucyus öğrencisi Alexander, Blackwatch Başkanı Peter Randall ın manhattena nükleer bomba atacağını öğrenir ve peşine düşer. Olanlarin hepsi zaten Randallin suçuymus amk. Peşindeyken bizi döven ve yeteneklerimizden alıkoyan bordobereli Cross bize yardım eder.

    Albay Taggard adlı, ordularin emrinde olan adamı ele geçirip crossla Randalla gidiyoruz. uçak gemisinde Randalli yiyip birde bakıyoruz huur çocuğu federal Crossu Supreme Hunter ele geçirmiş. bu yaratığı Greene yapmış ve bizim özelliklerimizden bazılarına sahip. Gururlu ve Zorlu bir boss fighttan sonra önceden ayarlanmış Nükleer Bombayı Alex reis helikoptere yüklüyor ve okyanusta yol alarak şehiri kurtarıyor.

    Alex öldü mü? Hayır tabi amk, alexin parçacıkları kıyıya vuruyor ve mitozla yavaş yavaş büyürken alexi yemeye gelen kargayı yutarak büyümeye devam ediyor.

    Alexin güçleri hakkında, adam peygamber, hatta tanrı gibi. Zırh gibi vücudu, örümcek adamdan kuvvetli hisleri, Deadpooldan güçlü iyileşme yeteneği, bina boyu ziplamasi, havadayken kuş gibi suzulmesi, arabalari koşarak geçmesi, süper gücü falan filan işte amk.

    Bu arada oyunda Tank ve Helikopter kullanabiliyoruz. Bi görevin orda süper tank var onu bulun müthiş bişey.

    Armor: Güçlerimizi yeniden kazanırken zırhlı şekilde formda geri dönmemiz. Mermi falan işlemiyor fakat hareket etmesi zorlaşıyor. Glide( süzülemiyorsunuz). yükseğe ziplayamiyorsunuz.

    Claws: ilk elde ettigimiz güç, pençe gibi birşey. yere sokunca (sağ tık) yerden sivri şeyler çıkıyor falan (adi aklima gelmedi), hızlı fakat pek hasar vermiyor.

    Musclemass: Bunu bende pek bilmiyorum ama bu kas gibi birşey. basiyorsun aminoasiti. arabayı helikoptere mi carptirsin, tankı mı tokatlarsin artık ne yaparsan.

    Whipfist: kırbaç diyebilirim buna da. uzuyor falan. geniş alana hasar verebilir, uzaktan rakibi sinir edebilir ve helikoptere falan bununla binebilirsiniz.

    Hammerfist: Ellerin daş oluyo daş. çok hasar veriyor. böyle koşup koşup gerilip öne doğru atılınca hayvan gibi kendinizi firlatiyirsunuz. zıplayıp tanka havadan dirsek atarsin falan. Daha çok tank için.

    Shield: bu da zırh gibi ama tum vücudu kaplamiyor. Bununla hareket daha kolay.

    Blade : Anani gibeyim en iyisi bu. en çok hasar veren bu. Öyle yavaş falan da değil kes biç doğra. düşman gözünü açıp kapayana kadar ortadan ikiye ayirirsin. Oyunda sonlara doğru kazanıyoruz bu yeteneği.

    Devastators: bu daha çok bir yetenek. Canımız fulle yakinken yapabiliyoruz. her yerimizden bişiler fışkıriyir ve 4 bir yana hasar veriyor.

    infected vision: enfeksiyonlu kişileri ayırt etmek için kullanılıyor. Görüşumuz değişiyor.

    Thermal vision: bu da termal bakış, ne işe yarar bilmem Mk. o an için önemli şeyi gösteriyor heralde. veya virüslü vücut sicak oluyor flan mi artık bilmiyorum.

    Ana yetenekler bunlar fakat kullanabilceginiz bir çok \"combo\" var. pek çok hoş şeyler var. Kesinlikle oynayin.

    Oyunun 2 side çıktı, o da güzel ama o gibtigimin oyununda karakter farklı. neyse aklıma geldikçe sinirlenirim, spoiler vermiyim.

    iyi oyunlar.
    ···
   tümünü göster