/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -2
    Tengricilik islamdan üstündür kanıtlıyorum. illa inancaksanız semavi dinlere inanayın. insanlık tarihine baktıgınızda semavi dinler gelmeden önce paganizim agırlıklı dinler oldugunu görürüsünüz. Semavi dinlerin genelde bir ibadet yeri bulunur cami klise havra gibi fakat pagan dinlerinde doga yaratıcıdır doganın her yeri tanrıdır.Çünkü paganlar yerleşik hayata geçmemiş avcı toplayıcı gruplardır. ibadet yeri inşa etmezler. bu yüzden rütüeller dogada yapılır. batıda barbar kavimler pagan dinlerine inanıyorken doguda ise şamanizim ve yine pagan dinleri mevcuttu. Fakat semavi inler nereye ulaşırsa o yerdeki pagan dinlerini yasaklıyor ve seytani olarak adlandırıyordu. Türkler tarıh kitaplarındfaki gibi hiçbir zaman istegiyle din degişitirmememiştir.
    Talkan ve Curcan katliamı.
    Talkan Katliamı‘nda 100.000 Türk katledilmiştir, bunun yanında 50.000 ‘den fazla türk köle ve cariye olarak pazarlarda satışmıştır.
    NEYSE KONMUZA DÖNELiM
    Ve tengriciligin islamla bir alaksı yoktur. Aaraştırırsanız görürsünüz Müslümanların yaptıgı katliamlara bakın yada avrupadaki öteki cermen toplumlarındaki katliamlara bakabilirsiniz.

    Peki neden tengricilik daha üst?

    -Arapların dininde kadına saygı yoktur türkerde onlarca kadın hükümdar gelip geçmişitir. islamda kadın erkege eşit degildir. Tengricilikte cinsiyet ayrımı yoktur.

    -Tengricilikte tek eşililik vardır.

    -tengricilikte dogaya saygı vardır. semavi dinlerde yoktursemavi dinlerde deveye saygı vardır. Semavi dinlerin hepsi arap yarım adasında dogmuştur.

    islam kavimlerine bakarak yanlış din oldugunu çok rahat görebiliriz. şimdi iki üç kişi çıkar der onlar gerçek islamı yaşamıyor. Yarram adamın kendi dilinde olan kültüürnde olanı yaşayamıyoda senmi yaşıyorsun?

    UYAN TÜRK ! TÜRKLÜĞÜNÜ KAYBETME.

    TENGRiCiLiKTEN GÜNÜMÜZE GELEN iSLAMLA ALAKASI OLMAYAN RiTÜELLER.

    -nazar boncugu ve at nalı asmak
    -gidenin arkaısndan su dökmek
    -nevruzda ateş üstünden atlamak
    -Gül agacının altına resim çizip dilek tutmak
    -Çocuklara Doğadan Esinlenen isimler Koymak
    - Türbelere, Ağaçlara, Çalılara Bez ve Çaput Bağlamak
    -Sağ Ayak
    -. Mezarlardaki Küçük Suluklar
    -Su içerken Kafanın Elle Desteklenmesi
    -Mevlit ve ilahiler
    -Köpek Ulumasının Uğursuz Sayılması
    -Mezar Taşlarımız . islamda mezar taşı yoktur
    -Kırmızı Kurdele
    -Kurşun Dökmek
    ···
   tümünü göster