/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    Kurumsal şirketlerde plazalarda çalışan beyaz yakalıların çoğu katıksız maldır.

    Beyaz yakalılar üniversitedeyken okumaya başladıkları kişisel gelişim kitapları ve şirketlerinde aldıkları kişisel gelişim eğitimleri sebebiyle yarak kafalı , vitaminsiz insanlara dönüşmüşlerdir.

    Düşünsenize yıllarca gibko bir üniversitede okuyup mezun oldunuz. Daha sonra da garip mülakatlar sonucu zar zor bir işe girdiniz.

    Artık bir gündeki 24 saatin 7 saati uyuyor 3 saatini işe ulaşmak için 9 saatini işte geçiriyorsunuz. Kısaca beyniniz tamamen işinizde yaşadıklarınızla doluyor.

    Üniversitede bilimsel temelli teorik bir eğitim almışsınız fakat işte sadece mail atıyorsunuz. Tek derdiniz günün bitmesi. Deadline, toplantı set etmek, check etmek gibi aşırı derecede gereksiz kavramlarla beyniniz am paparasına dönüyor.

    Sizi modern dünyanın itaatkar köleleri haline getirmek için her gün farklı bir eğitime sokuyorlar. inovasyon eğitimi, fütürizm eğitimi, kadın erkek eşitliği eğitimi, liderlik eğitimi...

    Düşünsenize bir yıl liderlik eğitimi almış adam hakkınını alabilmek için müdürüyle konuşamıyor.

    Düşünün inovasyon eğitimi almış, özgür düşünceden, özgür fikirlerden bahsedilmiş adamlar traşsız ve takım elbisesiz işe gidemiyor.

    Düşünün biz fütüristiz diyen insanların fütürizme dair düşünceleri robotlar dünyayı yok edecek ya da bitcoin iyi para kazandırıyor...

    Kahve ve elektronik sigara içmekten elleri titreyen, apolitik, hayatları işlerinden ibaret olan bu mal sürüleri toplumun elit kesmini temsil ettiklerini zannediyor. Daha iyi nasıl çalıştırılır diye verilen eğitimlerin kendilerini geliştirdiklerini düşünüyorlar. tiyatroya sırf tiyatroya gitmiş olmak için gidiyorlar.

    Öğle molalarında birbirlerine netflixten izledikleri dizilerle hava atıyorlar. Sürekli aşırı saçma bir uygulama ya da etkinliğe üye olup ben hepinizden daha elitim havalarında geziyorlar.

    Sürekli alibabanın appleın bilmem ne gibimin ceosunun sözleriyle birbirlerini gaza getiriyorlar.

    Düşünsenize lan koca koca adamlar kadınlar bayramlarda insan kaynaklarının dağıttığı çikolataları alabilmek için sırada bekliyolar.

    Aşırı samimiyetsiz doğum günü partileri, aşırı samimiyetsiz arkadaşlıklar... Bir de beden dili eğitiminde öğrendikleri şekilde poz vermeleri yok mu. Hepsinin profil fotoğrafı aynı tipini gibtiklerimin. Ellerini birbirine bağlayıp poz veriyorlar.

    Bu sağlıksız beyinlerin hayatlarında tek bir amacı var: O da işleri.

    Hay gibeyim sizin işinizi... Cidden süzme salaksınız
    ···
   tümünü göster