1. 6851.
    +4
    bugün günlerden 8 kasim, bu basligi acali tam 8 yil olmus. gelenegi bozmadan son yil neler yasandi bir özet gecelim;

    öncelikle türk lirasi istikrarli düsüsünü hizlandirmaya basladi. mart sularinda 4 olan dolar, temmuz semalarinda 5'e merdiven dayadi. sonra bir papaz olayi türedi, dolar 8'lere yaklasti. bir takim önlemler ve papazin saliverilmesi lirayi biraz daha "normale" indirdi. verilen tavizler, ucan faizler, konkordatolar, firlayan borclar, kuveytten gelen milyarlarca ne idugu belirsiz dolarlar, hediye ucaklar. neler yapilmadi neler, sirf liranin degerini biraz yükseltmek icin. kim bilir nelerimizi verdik dolari su haline getirebilmek icin. ki bu hali bile gecen yil basina göre belki de yüzde 30-40 deger kaybetmis hali liranin. ekonomik cöküntü ortada, ama yandas medya üc maymun.

    akp'nin koltuk degnegi mhp erken secim cagrisi yapti, akp istemem yan cebime koy yapti. chp'nin adayi muharrem ince ugrassa da zafer yine rte'nin oldu. her toplum hak ettigi gibi yönetilir.

    dünyada trump denen pekekent dis dünyadaki diplomatik baglarini zedelemeye devam ediyor. orta vadede dünyada hic de güzel olmayan seylere sebebiyet verebilir. avrupa'da merkel en sonunda pes etti ve parti baskanligindan cekildigini duyurdu. bir dahaki almanya secimlerinde de aday olmayacagini aciklayarak avrupa'da bir devrin sona erdigini, ve aslinda ülkelerin git gide daha da saga kayarak tehlike canlarinin daha da siddetle calmasinin adeta bir tescili oldu. venezuela'da akla sigmayan bir ekonomik kriz yasanmakta.

    suriye'deki savas artik son asamasina girdi gibi. isid itleri hemen hemen yok edildi, ama ypg ve degigibli ter¨orist gruplar bolgede hala hakimiyetini koruyor ve bu gidisle de birakmayacak gibi. orada savasin olusturdugu boslugu amerika destegiyle bu muallakler doldurdu.

    özelde gectigimiz sene pedagoji üzerinde uzmanlik yaptim. tam tesekküllü lise ögretmeni olma yolunda emin adimlarla ilerliyorum insallah. üst komsumuzun demens hastaligina yakalandigindan süphelerim var, geceleri apartmana cikip kendi kendine bir seyler sayikliyor, ürkütüyor amk. ileride neler olacak, hayirlisi neyse o olsun. bu sene ruhugibik kardesimiz de dünya evine girdi, ömür boyu mutluluklar diliyorum tekrar.

    yorumlamam bu kadar.
    ···
   tümünü göster