/i/Yemek Giyim ve Seyahat

Yemek ve giyim hakkında her şey
  1. 1.
    +1 -1
    Hem kahvesi güzel, hem saatlerce oturabilir hatta ders çalışabilir ve prizleri sayesinde bilgisayarınızı alıp sabahtan akşama kadar orada kalabilirsiniz.
    Ama gidemem türk kahvesi dışında sipariş veremiyorum derseniz çok basit nasıl sipariş vereceğinizi anlatayım.
    Öncelikle iki tür içeceği var Starbucks’ın buzlu ve buzsuz veya soğuk ve sıcak.
    Sipariş verirken ilk önce bunu belirtmeniz gerekiyor. Çünkü soğuk içecekler plastik bardağa, sıcaklar kartona konuyor. Dolayısıyla siz önce sıcak ya da soğuk diyeceksiniz ki barista elini ordaki bardaklara atsın.
    Ve ikinci aşama boy olacak. Tall Grande Venti boyları var. Bir de short var o genelde espresso için veriliyor siparişlerde geçerli değil. En küçüğü Tall bence fiyat ve miktar açısından en doğru boy Grande. Venti boyu üç gün iç iç bitiremezsiniz.
    Üçüncü aşama ne istediğiniz? Latte mi mocha mı misto mu filtre mi? Bunun için Starbucks sitesinden menü ve kalorilerden ayrıntılı olarak bakın. Seçip siparişinizi hazırlayın.
    Örnek vereyim mesela latte seçtiniz.
    Buzlu, Grande, Latte. Bu kadar.
    Veya filtre seçtiniz.
    Tall, Filtre. ( sıcak olduğunda belirtmezseniz zaten kartonu alıyorlar )
    Extralar eklemek isterseniz en sonunda söyleyin.
    Ekstralarda da kahve, şurup gibi öncelikler var.
    Mesela extra shot derseniz espresso shotı artırırsınız.
    Lattede iki tane var. Siz extra shot dediğinizde o triple shot oluyor. Genelde derler zaten extra shot var diye siz evet üç istiyorum triple olsun dersiniz.
    En son olarak extralarıyla bir siparişe örnek vereyim.
    Buzlu yerine Iced diyebilirsiniz daha pratik genelde. Mesela Iced Grande Latte extra shotlı, soya sütlü, şekersiz karamel şuruplu.
    Bu tam ve bol extralı bir sipariştir.
    Bir de size yumuşak içim olsun mu derlerse olmasın diyin öyle pek de farkı olmuyor takılıp kalmayın orda kararlı olun. Hadi bakalım göreyim sizi.
    ···
   tümünü göster