/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    dağlar ve deprem ilişkisi hakkında bilgim yok ama sadece bu değil ki
    adem ve havva meselesi bunlar annesiz babasız olarak dünyaya gelmiş ilk insanlar böyle bir şey aklına yatıyor mu
    meryemin bir erkekle çiftleşmeden hamile kalması?
    denizin ikiye yarılıp ortasından insanların geçmesi?
    paramparça olmuş kuşun dirilip uçarak gelmesi?
    cesede parça ile vurulunca dirilmesi

    falan filan
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Peki kardeşim insanın vücudunun içinde binlerce damar var baktığında çokta yer kaplamayan vücut bissürü organla donatılmış. Bütün bunların nasıl bu denli kücük bir bünyeye sığdırıldığı aklına yatıyor mu ? 40.000 kilometre damarrdan bahsediyorum yatmıyor ama oluyor işte bu sadece bir örnek. insanın rahminden bir ruh nasıl çıkabiliyor bu kafana yatıyor mu? Bilimsel olarak ruhun ağırlığı bile kanıtlandı git araştır kardeşim ruh yok diyemezsin.
      Daha ben sana çok uzatırım böyle. insanın maymundan gelmesimi aklına yatan bütün bu yukarda saydıklarımı yapabilen güç insanı yaratamaz mı? o maymunun evrimleşmesi tabiri caizse varolması için bile ya evrimleştiği bir organizmaya yada direk maddelere ihtiyacı var. Maddeler atomlar aklına gelebilecek ne varsa hepsi belirli bir etkileşimden ' etkilerden sonra meydana gelir.O etkilerin gerçekleştirmesini sağlayacak zemini yaratan kim ?
      ···
    2. 2.
      0
      aklına yatmasına gerek yok damarlar gözünün önünde açıp bakabilirsin cihazlarla insan bedenini incele. nasıl oluştuğu aklına yatmıyorsa bu milyonlarca yıllık evrimsel süreç yani ben kalkıp sana adım adım damar yollarını nasıl buldu anlatamam. taa en ilkel damarlı canlılara kadar gitmen gerekir. tıbbın ruh dediği şey ile dinin ruh dediği şey aynı mı ama dini metinleri bilime göre editleme becerisi var onu da yapabilirsiniz.
      balçıktan topraktan sıfırdan bir insan oluşamaz varsa öyle kudretli bir ilah yapsın göstersin bize zamandan münezzeh ise istediği her an yapabilir. yapamaz.
      seni başka biri çugulamış ben çugulamadım.
      ···
   tümünü göster