/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Şimdi kader dediğimiz şey alın yazısı yada. Bu şey islama göre yada diğer tüm dinlerde de aynıdır bilemiyorum biz daha doğduğumuz da hatta belkide biz doğmadan önce belli olan bir şey değilmi.

    Mesela şu an 21. yaşımdayım evli değilim ama benim ne zaman evleneceğim kaç çocuğumun olacağı isimleri , eşim kimdir vs. Bunların hepsini ben bilmiyorum ama allah biliyor doğrumudur

    (ki kader tanımını ben yanlış anlamadıysam doğru)

    Şimdi soru şu

    Madem herşey taaa biz doğduğumuz da belliydi yada doğmadan önce belliydi. O zaman tüm peygamberlerin peygamber olacakları onlar daha çocukken ( bebekken) belliydi. O zaman bu düpe düz adam kayırmak bildiğin torpil bu neye göre kime göre seçiyorsun bu peygamberi
    Hz. muhafazidin üstünde daha çocukken bulut geziyordu onu sıcaktan korumak için doğduğunda o bölgede türlü türlü mucizeler olmuştu hatta adını tam hatırlamıyorum bi adam diyorki bu çocugun sırtında ben var yada lekebu allahın müjdelediği peygamber dir. (Daha Hz. muhafazidin kendin den haberi yok yeni doğmuş peygamber olacağı belli)

    Eğer derseniz Allah peygamberlerini iyi kulları arasından seçer , birinin iyi olup olmadığını anlamak gözlem ister buda Allahı 4.4 lükyapmaz ekgib tanrı olmuş olur o yüzden direk elenir bu seçenek. E kafasına göre seçiyor allah yaratmadımı istediğini yapar peygamber derseniz. Allah kendi kendine hakka girmiş olur ben o zaman ben neden değilim diyerek isyan ederim haklı olarak. Düşünsenize 2 çocuğunuz oluyor zar atıyorsunuz 2 geldiği için tüm mirası tüm sevginizi şefkatinizi babalığınızı 2. Ye adıyorsunuz saçma 1. Çocugun günahı ne bi kriter olmalı allahın kafasına göre seçim yapması yanlış bence yada Hz isa mesela daha o doğmadan Meryeme onun erkeğe ihtiyaç duymadan çocuk sahibi olabileceği ve bu çocugun peygamer olacağı bildirilmiş bakın daha isa yok doğmamış adamın peygamer olacağı belli doğuyorsunuz ve baba nız sizin tüm kariyerinizi çiziyor ülkenin en iyi okulları ve üniversitesi hatta belki oxford falan sizin bundan haberiniz yok tabi sonradan öğreniyorsunuz mesela Hz muhafazidin 40 yaşında peygamber olacağını öğrendiği gibi sonra siz büyüyor sunuz ve babanızın siz daha doğmadan sizin için belirlediği meslek olan mesela astronot olarak nasa da işe başlıyorsunuz dışardan bakan halkta Türkiyenin gururu diyor astronot oldu diyor çok zeki diyor (Hz muhafazid diyoruz ya 4.4 lük kul günahsız kul harika insanmuhafazid) bence Hz Muahmmed çok zeki yada harika yada 4.4 lük değil diyorum ki bu adamın hayatı peygamer olacağı zaten belliymiş üstte verdiğim örnekteki gibi baba torpili hepsi. allah bildiğin peygamberlere torpil geçmiş.
    Şimdi gelip ama çok zahmet çekti peygamberlik yolunda davasında diyen olursa

    Düşünsenize cebrail geliyor melek melek size görünüyor diyorki sen allahın sevdiği kulusun vs.. size cenneti anlatıyor cehennemi anlatıyor siz bu zahmetin altına girmezmisiniz biraz yersiz olacak ama ortalama 3.5 milyar erkek var alayınız beni gibse gıkımı çıkarm ki sonunda cennet var olm malmıyım da isyan edeyim.
    Özet : peygamberler torpilli kuldur
    ···
   tümünü göster