/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    14 günlügüne sirayla; Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Varadero seklinde gezdim. Sadece Turistik bölgeleri degil, tüm detaylari görmek adina en önemli sehirlerede ugradim. Oralarin hic de disardan görüldügü gibi olmadiginin farkina vardim. Madde madde anlatiyorum. Istek olursa fotograf da eklerim.

    - Insanlar mutlu falan degil. Öyle sokak aralarinda dans eden insanlarda falan da yok. Turistik bölgelerde bahsis icin yapanlar disinda.

    - Kominizmi konustugum hic kimse savunmadi. Daha cok bikmis durumdalar.

    - Gidene kadar milleti anti USA diye düsünüyodum. Acik söyliyim sempati duyanlar daha fazlaydi.

    - Marketlerde ürün yok. Raflari ya hep ayni ürünle doldurmuslar yada bos birakmislar.

    - Sokak hayvanlari bir deri bir kemik. Kendim icin zütürdügüm cogu atistirmaligi köpeklere vere vere ben ac kaldim.

    - Restoranlarin %90 i vasatin bile altindaydi. Sadece Trinidad da bir restoranti begendik. Zaten orayada 2 gün boyunca öglen ve aksam olacak sekilde gidip tatlisina kadar ismarladik.

    - Insanlar her ne kadar cana yakin gözükse de hic bosa yardim edeni görmedim. Herkesin bir bahsis beklentisi var. En ufak seylerde bile..

    - Cocuklar malin gözü olmus, gelip senden para degil, sapkani, gözlügünü veya benzer kiyafetlerini istiyor. Tamam bunu duymustuk ama olayi her gelen turistten bir sey silkeliyime cevirdikleri icin semplati falan kalmiyor.

    - Turistlere özel para birimi cikararak cogu ürünü avrupa satis fiyatlarina cekmisler. Dikkatli heraket edilmezse, cogu ülkeden daha pahaliya patlayabilir.

    - Kaldigimiz yerlerde sabit internet bulmak imkansiz. Internet noktasi denen Parklarda kart alip (1 saati 1 euro) internete girebiliyorduk. O kadar yavas ki baglantilar, websitesine girerken bile cay demlenmeye kalkilir.

    istege göre devami gelir...
    ···
   tümünü göster