/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +16 -10
    kesin trolluyorsun ama yine de teker teker cevap yazıcam,

    resim çizdirmesinin bi anlamı yok, başka padişahlarda çizdiriyor.

    roma tarihiyle felsefeyle falan ilgilenmesi, onu agnostik mi yapar?

    fazla dil bilmesinin de agnostik olmasıyla alakası yok

    kardeş katline gelince, o fetvayı şeyhulislam veriyor ki islama ne kadar uygun ne kadar değil tartışılır ama uygun da buluyorlar, şöyle diyorlar: eğer kardeş katli olmaz ise, fetret devirlerinde bir çok isyan falan çıkıyor, ve bir çok kişi ölüyor, bunun yerine en başta bir kişi ölsün ve bir çok kişinin ölümü engellenmiş olsun. yani devletin bekası için ferdlerin fedası caizdir diyorlar, bunu agnostikliğe bir argüman olarak nasıl sundun anlamış değilim.

    "... » fatih ayrıca hocası akşemsettine "ben muhafazidin dediklerine inanmıyorum" demiştir... " bunun kaynağı zütün olsa gerek,

    "... » aynı fatih, istanbulun fethinden sonra hocası akşemsettinin "padişahım, son taarruzda gökten evliyalar indi bize yardım etti" sözüne karşılık olarak fatih: "sen ne saçmalarsın, ben burayı kılıcımla aldım" demiştir... " bunun da kaynağını merak ediyorum, ama doğru da olsa sadece burdan fatihin gayrimüslim olduğu anlamı çıkmaz.

    "...
    » bilirsiniz hz. muhafazid zamanında istanbulun fethi konusu ile alakalı olarak "istanbulu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel asker" demiştir.
    çoğu kişi fatihin istanbulu almasının asıl sebebinin peygamber müjdesini yerine getirmek olduğunu zannetse de aslında fatihin planı bambaşkadır, istanbulu sahip olduğu agnostik düşünce yapısı ile alabilirse inanmadığı dinin, inanmadığı peygamberin kehanetini bozmuş olup kendi içinde de islam dinine olan inancını yok edecekti... " böyle düşünmüş olabilir ama bunu bilemeyiz, ki hadisi yerine getirmek için istanbulu almış da olabilir.

    "... bu doğrultuda istanbulda rum ortodoks patrikhanesi, ermeni patrikhanesi ve yahudi hahambaşı bulunmasına izin verdi... " en çok da burda saçmalamışsın, fatihin öyle yapmasının sebebi, hristiyan dünyasını bölmek idi. hatta bunun için ortodoks ve katolikleri birbirine kırdırmak için çalışmalar yaptı, birbirlerine karşı doldurdu. hatta daha fazla bölünmeleri için milletleri kışkırttı. ermenilere, "siz neden rum kilisesine gidiyosunuz ki, alın size kilise" diyip ayrımcılık yaptı, hristiyan dünyasını küçük parçalara böldü.

    papa ile olan konuşmasından da bir şey çıkmıyor, papanın teklifini baya baya reddetmiş.

    bi de millet ciddiye alıp hak vermiş ya yazık vallahi yazık
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +8 -8
      lan buraya da mı yazdın iyi bende bir daha giriyorum o halde.

      nickin seni ciddiye almama engel oluyor yinede cevap vericem

      → portresini çizdirmesi dini olarak sıkıntı sadece bunla da kalmamış heykeller de yapmıştır.

      → kardeş katlinin islamda asla yeri yok, zaten sonradan osmanlı da kaldırılıyor, bu yasayı çıkaranda fatihin kendisi, ilk olarak babasının başka bir kadından olan, anadan ayrı babadan bir olduğu kardeşi 8 aylık küçük ahmedi
      boğdurarak ilk kardeş kanını akıtıyor.

      → akşemsettinin dahil olduğu 2 olayda yabancı kaynaklardan teyitli ve ağırtop türk tarihçilerimiz tarafından teyit edildi, yani batının uydurması değil, papanın ne haddine hristiyanlık teklif etmek, o da biliyordu bu durumu.

      → hristiyan birliğini bozmaya çalıştığı konusunda senle aynı fikirdeyim fakat yahudilere bu hakkın tanınmasına gerek yoktu ve diğer farklı milletler içinde zamanında çok çalışmış bunlar şüpheli davranışlar.

      → topkapı sarayında bulunan şehzadelik yıllarına ait olan karalama defterinde latin harfleri, roma büstlerini andıran insan çizimleri de var, ufaktan meraklıymış zaten böyle işlere.

      → roma tarihi neyse de felsefe sıkıntı bu adamın gözü dışarda bu apaçık ortada.

      → fazla dil bilmesi iyi bir şey fakat bu çok daha fazlasını biliyor hep arayış içersindeymiş nitekim muradına varmış da.

      → pulutarque\'nin geographia isimli eserini yunanca\'dan türkçeye çevirtmiş.

      → homeros\'un meşhur ilyada destanı\'nın kopyasını hazırlatmış, sanane kardeşim elin gavurunun destanından sen peygamberinin mucizelerini araştırsana!

      → özetle fatih osmanlının en saygın padişahıdır dini inancı, felsefi görüşü, hayata bakış açısı bizim ona olan sevgimizi azaltıp ya da yüceltmez sadece olanı söylüyorum.
      ···
      1. 1.
        0
        eyvallah olanı söylüyorsun da, bunlardan agnostik olduğunu nerden çıkardın onu anlayamadım, ve neden hep tek taraflı anlattın, istesen fatihin müslüman olduğuna dair onlarca hatta belki yüzlerce arguman da sunabilirsin.
        ···
      2. 2.
        0
        bu gerçeği hocası ve çocukları da kısaca yakın çevresi fatihin dini görüşüne hakim,şu anda fatihin hristiyan olan oğlu cem sultanın torunları maltada yaşıyorlar, en basitinden muhafazakar tayfada hakettiği değeri görememesinin başlıca sebebi dini görüşüdür.
        ···
      3. 3.
        0
        kaynak? ve hakettiği değeri nasıl görmüyor? muhafazakar tayfa fatihi müslüman biliyor farkındasın di mi? ve en önemlisi ailesinin dediklerine dair kaynağın ne?
        ···
      4. 4.
        0
        Adamın nickinden sanane. Söylediklerine en güzel cevabı ilber Ortaylı zaten verdi. "Bir kısım var Fatih'e Müslümanlığı yakıştıramıyor."
        https://m.youtube.com/watch?v=9hS7JYXhuE0
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      +3
      Manierro Olayları o kadar saçma bir şekilde yorumluyorsun ki. inşaallah Tarih işine derinlemesine girmezsin. Yoksa Seni okuyan sıçtı.
      ···
   tümünü göster